На Прикарпатті під час заборони лову браконьєри завдали збитків на майже 51 тисячу гривень

На Прикарпатті під час заборони лову браконьєри завдали збитків на майже 51 тисячу гривень

На Прикарпатті під час заборони лову браконьєри завдали збитків на майже 51 тисячу гривень
. Рибоохоронний патруль

Впродовж заборони лову рибу з першого листопада 2020 року і до першого березня 2021 прикарпатські рибінспектори склали 44 протоколи за порушення рибальства. Сума збитків становить 50 тисяч 782 гривні, пише Суспільне Карпати.

27 протоколів склали за ч. 3 ст.85 КуАП. За словами заступника начальника відділу охорони водних біоресурсів "Рибоохоронний патруль" Тараса Кузьмина, це – незначні порушення (ловля риби методом багріння, перевищення кількості жерлиць, використання знарядь лову, які заборонені тощо). Ще 15 протоколів склали за ч. 4 ст. 85 КуАПу.

"Два протоколи складено за ст. 90 – незаконний вилов червонокнижних риб. Сума збитків одного складає 14 тисяч 330 гривень. Тоді вилучили лосося дунайського та марену звичайну. В другому випадку сума штрафів сягнула 30 тисяч 990 гривень. Браконьєри виловили три вирезуби причорноморські та три особини яльця звичайного", - розповідає Тарас Кузьмин.

Штраф для рибалок-браконьєрів становить від 34 до 560 гривень. У деяких випадках порушникам загрожує кримінальна відповідальність.

"Згідно з ч. 3 ст. 85 порушники сплачують штрафи самі, без залучення поліції. Ці кошти йдуть у бюджет територіальної громади. Штраф варіюється від 34 до 170 гривень, - пояснює Тарас Кузьмин. – За ч. 4 ст. 85 ми направляємо протоколи до суду і вже суд ухвалює рішення. Мінімальний штраф – 350 гривень, максимальний – 560. За статтею 90 може бути і кримінал. Ми викликаємо слідчо-оперативну групу, і якщо сума збитків зависока – відкривають кримінальне провадження".

Нагадаємо, що заборона на вилов риби на зимувальних ямах діяла з першого листопада 2020-го по перше березня 2021-го року.

Читайте також

На початок