Абраменко - другий на етапі Кубка Європи з лижної акробатики, ще два українці виграли "бронзу"

Абраменко - другий на етапі Кубка Європи з лижної акробатики, ще два українці виграли "бронзу"

Абраменко - другий на етапі Кубка Європи з лижної акробатики, ще два українці виграли "бронзу"
. AP

Останній старт перед чемпіонатом світу.

Збірна України з лижної акробатики основним складом виступила на Кубку Європи в швейцарському Айроло. Саме у цій країні українці перебувають на зборі перед чемпіонатом світу, а старт на Кубку Європи став можливістю отримати змагальну практику.

Змагання в Айроло тривали два дні. У перший змагальний день виступало лише кілька українців, без нагород.

У другий змагальний день збірна України здобула одразу кілька медалей. У чоловічих змаганнях олімпійський чемпіон Олександр Абраменко виграв "срібло", випередивши своїх партнерів по команді Максима Кузнєцова ("бронза"), Олександра Окіпнюка (4-е місце), Володимира Кушніра (5-е) та Миколу Пуздерка (6-е). У фіналі виступав лише один не українець - швейцарець Ное Рот, який і здобув "золото".

Щільність результатів зашкалювала: від "срібла" Абраменка до останнього місця Пуздерка у фіналі - усього 10 очок. Усі українці виконували у фіналі стрибки однакової складності 3.525.

У жіночих змаганнях "бронзу" здобула Анастасія Новосад. Ще дві українки - Ольга Полюк та Ангеліна Бригіна - фінішували 5-6 у фіналі. Перемогу серед жінок здобула австралійка Даніелле Скотт.

І Скотт, і Рот - переможці останнього етапу Кубка світу, який проходив в американському Дір Воллі.

Які це результати для українців

  • Анастасія Новосад удруге в сезоні піднялася на подіум - вона була другою на етапі Кубка Європи в фінській Руці. Для неї це четвертий подіум саме рівня Кубка Європи за останні два сезони.
  • 17-річний Максим Кузнєцов втретє у кар'єрі фінішував на подіумі. Попередні два рази - на домашньому етапі Кубка Європи у Красії в сезоні 2020/21.
  • Олександр Абраменко - уперше з грудня 2017 року змагався на рівні Кубка Європи.

Що далі

  • Збірна України завершить збір у Швейцарії, після чого полетить в Казахстан, де відбудеться чемпіонат світу та останній етап Кубка світу.
  • Чемпіонат світу з лижної акробатики - у середу, 10 березня.
На початок