Туман, ожеледиця, дощ: синоптики дали прогноз погоди на Рівненщині до вихідних

Туман, ожеледиця, дощ: синоптики дали прогноз погоди на Рівненщині до вихідних

Туман, ожеледиця, дощ: синоптики дали прогноз погоди на Рівненщині до вихідних
. фото:promin.cv.ua

2-го березня в області та Рівному очікують туман, а на окремих ділянках доріг – ожеледицю. Про небезпечні метеорологічні явища Суспільному повідомили у Рівненському обласному центрі гідрометеорології. На кінець тижня в області прогнозують до 2° тепла.

Рівне та область 2-го березня можуть накрити небезпечні метеорологічні явища, попереджають в обласному центрі гідрометеорології. В області прогнозують мінливу хмарність, без істотних опадів. Температура вночі від 2° тепла до 3° морозу, вдень 5-10° тепла. У Рівному вночі – близько нуля, вдень – 7-9° тепла.

"Очікується вночі та вранці туман з видимістю 200-500 метрів, на окремих ділянках доріг ожеледиця, вдень пориви західного вітру 15-20 метрів на секунду. Оголошений перший рівень небезпечності, жовтий", – повідомив начальник Рівненського обласного ЦГМ Богдан Масовець.

На 3 березня прогнозують мінливу хмарність та без опадів. Вночі та вранці на окремих ділянках доріг – ожеледицю. Вітер західний, силою 7-12 метрів на секунду. На середу прогнозують вночі від 2° тепла до 3° морозу, вдень 5-10° тепла.

Читайте також: Мокрий сніг й загроза паводків. Якою буде погода у перші дні весни

У четвер, 4 березня, прогнозують мінливу хмарність, вночі – без опадів, вдень місцями – невеликий дощ. На окремих ділянках доріг можлива ожеледиця. Вітер західний, 7-12 метрів на секунду, вдень пориви західного вітру 15-20 метрів на секунду. Уночі температура – від 2° тепла до 3° морозу, вдень – 7-12° тепла.

На 5 березня у центрі гідрометеорології прогнозують невеликі опади. Температура вночі – від 2° тепла до 3° морозу, вдень – від 1° морозу до 4° тепла. У суботу – без істотних опадів. Температура вночі – 1-6° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла.

Що відомо

  • За даними синоптиків, у березні очікується типова для цього місяця погода, середня температура повітря складе від 3° морозу до 2° тепла.
  • Учені з Метеорологічного бюро Великої Британії прогнозують, що у 2021 році у всьому світі стане прохолодніше, утім, він все одно залишиться одним з шести найтепліших років.
  • Природні катаклізми у 2020 році завдали різним країнам світу понад 100 мільярдів доларів сукупних збитків та призвели до загибелі понад 2 тисяч людей. Це визначили автори звіту "Підрахунок вартості 2020: рік кліматичного зриву", опублікованому організацією, що бореться зі світовою бідністю Cristian Aid.
На початок