Кулеба оголосив про старт безвізу з двома країнами

Кулеба оголосив про старт безвізу з двома країнами

Кулеба оголосив про старт безвізу з двома країнами
. УНІАН

З 1 березня українці зможуть подорожувати без віз до Гренади та заморських територій Нідерландів. Також буде можливість відвідувати Грузію за умови дотримання карантинних вимог.

Про це повідомив у Twitter міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Ми розширюємо свободу подорожей для українців попри всі обставини. 1 березня стартують два безвізи: 1. Гренада 2. Заморські території Нідерландів Аруба та Кюрасао, карибські острови Бонайре, Сінт-Естатіус і Саба + відкривається Грузія", — поінформував міністр.

Читайте також: "Платний безвіз". Як працюватиме нова система контролю в'їзду до ЄС

Водночас він порадив перед поїздками перевіряти умови в’їзду до країн на інтерактивній онлайн-карті МЗС.

Що відомо

  • 28 січня президент Володимир Зеленський продовжив безвізовий режим в'їзду в Україну для громадян Великої Британії до лютого 2022 року.
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна розглядає можливість скасувати візи для громадян Великої Британії у 2021 році.
  • За результатами двостороннього саміту в Брюсселі Україна та Євросоюз домовились щодо низки питань, зокрема, поновити безвізовий режим після завершення пандемії, продовжити процес реформ, а також оновити Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.
  • ЄС та Україна у 2021 році планують перегляд торговельної частини Угоди про асоціацію. Зокрема, планується прискорення та розширення сфери скасування ввізного мита у торгівлі між Україною та Євросоюзом.
На початок