Стало відомо, скільки доз вакцини проти COVID отримає Харківщина у першій партії

Стало відомо, скільки доз вакцини проти COVID отримає Харківщина у першій партії

Доповнено
Стало відомо, скільки доз вакцини проти COVID отримає Харківщина у першій партії
. Суспільне Харків

Першу партію вакцини проти коронавірусної хвороби Oxford/AstraZeneca (Covishield) виробництва Індії Харківщина може отримати в ніч на 25 лютого. У ній має бути понад 30 тисяч доз.

Про це на брифінгу 24 лютого повідомив виконувач обов'язків директора Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Геннадій Бондарчук.

"Ми очікуємо поставку 30 400 доз вакцини — це для проведення вакцинації 15 200 чоловік... Після розкриття флакону вона зберігається протягом шести годин при температурі +2, +25. Будь-яких особливостей при проведенні самої техніки вакцинації немає", — сказав Бондарчук.

У першу хвилю вакцинуватися зможуть медики, які працюють із хворими на коронавірус та працівники мобільних бригад. Усього на Харківщині розгорнули 137 пунктів вакцинації.

"Медзаклади міста, районів, обласні заклади — всюди, де будуть медичні працівники, організовані тимчасові пункти щеплення", — сказав Бондарчук.

Перші щеплення мають зробити на наступний день після отримання препарату. Скільки медиків вже дали згоду, Бондарчук не сказав.

"Медичні працівники не відмовляються від вакцинації, тому що вони розуміють, що це є засобом, який може зберегти від захворювання. Але медичні працівники, як і всі інші, поки що вирішують, якій вакцині вони віддають свою перевагу", — пояснив в. о. директора департаменту.

З 1 березня харків'яни зможуть подати онлайн-заявку на проведення вакцинації проти COVID.

"З 1 березня кожен громадянин області може онлайн подати заявку на проведення вакцинальної кампанії і при поступленні інших партій вакцини буде проведено щеплення всім, хто буде бажати вакцинуватися... І онлайн, і звернувшись до сімейного лікаря, і до керівника закладу, з яким він підписав декларацію", — сказав Бондарчук.

Що відомо

  • На першому етапі вакцинації на Харківщині підлягають понад 15 тисяч людей.
  • У Харківській області розробили план дій медичних працівників для проведення вакцинації. Створили 24 мобільні бригади.
  • Раніше повідомлялося, що у Харківську область найближчим часом надійде дві вакцини — Pfizer та AstraZeneca.
  • 24 лютого в Україні зробили перше щеплення від COVID-19. Вакцину отримав лікар з Черкас.

На початок