У США арештували дружину наркобарона Ель Чапо

У США арештували дружину наркобарона Ель Чапо

У США арештували дружину наркобарона Ель Чапо
. АР

Правоохоронці США арештували дружину засудженого мексиканського наркобарона Хоакіна "Ель Чапо" Гузмана Емму Коронель Айспурро.

Про це повідомляє ВВС.

31- річну Емму Айспурро затримали на території міжнародного аеропорту Даллас. Їй висунули звинувачення в організації торгівлі кокаїном, героїном, амфетаміном та марихуаною. Також Айспурро звинувачують у організації втечі її чоловіка з мексиканської в'язниці у 2015 році.

Чоловік Емми Хоакін Гузман, відомий під прізвиськом "Ель Чапо", до 2019 року очолював мексиканський наркокартель Сіналоа, який вважають найбільшим поставником наркотиків на територію США. Американський суд засудив його до довічного ув'язнення і наразі Ель Чапо відбуває покарання у штаті Нью-Йорк.

Айспурро є матір'ю двох близнюків, батьком яких Гузман. Вона відвідувала майже кожен день тримісячного суду над її чоловіком у Нью-Йорку, та неодноразово висловлювалася на підтримку Гузмана.

Що відомо

  • Американські митники вилучили партію кукурудзяних пластівців, які були посипані кокаїном під виглядом цукрової пудри.
  • Поліцейські Великої Британії перехопили вантаж 2,3 тонни кокаїну у коробках з-під бананів, який прибув з Колумбії.
  • У нідерландському муніципалітеті Борселе прибій викинув на берег 300 пакунків із кокаїном. Дізнавшись про це, мешканці країни вирушили на пляж у пошуках пакетів з наркотиком.
  • Бельгійська поліція вилучила в порту Антверпена найбільшу в історії країни партію кокаїну, вартість якої сягає 900 мільйонів євро.
  • В Європолі заявили, що незаконна торгівля наркотиками під час пандемії коронавірусу різко зросла, а через обмеження авіасполучення контрабандисти почали використовувати переважно морські шляхи.

На початок