МОН пропонує вищим навчальним закладам перейти на змішану форму навчання

МОН пропонує вищим навчальним закладам перейти на змішану форму навчання

МОН пропонує вищим навчальним закладам перейти на змішану форму навчання
. АР

Міністерство освіти і науки рекомендує вищим навчальним закладам надавати перевагу змішаній формі навчання з 24 лютого.

"З метою ефективної та безпечної організації освітнього процесу з 24 лютого Міністерство освіти і науки рекомендує закладам фахової передвищої та вищої освіти самостійно визначати форму організації освітнього процесу, при цьому враховувати рівень епідемічної небезпеки та надавати перевагу змішаній формі навчання", — йдеться в повідомленні пресслужби Міносвіти.

Згідно з ним, у разі встановлення "червоного" рівня епідемічної небезпеки регіону відвідування закладів здобувачами освіти заборонено. Крім того, проведення очних лекцій у великих групах (потоках) студентів можна вважати масовим освітнім заходом, тому наповненість аудиторій має становити щонайбільше 50% місць у кожній аудиторії. 

У міністерстві додали, що у разі переходу на очне навчання рекомендовано надавати можливість здобувачам, які перебувають на самоізоляції, виконувати індивідуальний навчальний план із використанням дистанційних технологій.

Читайте також: Уряд повернув адаптивний карантин. Якими будуть нові обмеження

Що відомо

  • Міністерство освіти і науки України затвердило типову програму для учнів 5-9 класів, створену на основі принципів "нової української школи".
  • Також МОН запустило платформу для дистанційного та змішаного навчання "Всеукраїнська школа онлайн" для учнів 5-11 класів.
  • Заклади освіти можуть не переводити учнів на дистанційну форму навчання на час карантину, а використати "змішану" форму.
  • За підрахунками Світового банку, через закриття шкіл та перехід на дистанційну освіту внаслідок пандемії COVID-19 спостерігається падіння якості освіти та результативності учнів.
На початок