"Прощавай, дядя Вова". В Одесі помер волонтер та ветеран АТО Володимир Малофєєв

"Прощавай, дядя Вова". В Одесі помер волонтер та ветеран АТО Володимир Малофєєв

"Прощавай, дядя Вова". В Одесі помер волонтер та ветеран АТО Володимир Малофєєв
. Facebook / Володимир Малофєєв

В Одесі помер ветеран російсько-української війни, учасник одеського Євромайдану та волонтер Володимир Малофєєв. Напередодні його госпіталізували до лікарні в тяжкому стані, розповів на своїй сторінці в Facebook волонтер Одеського військового госпіталю Андрій Танцюра.

За його словами, ветеран був символом одеського Майдану, активним учасником Революції Гідності та брав участь у боях за Дебальцеве.

"До останнього дядя Вова займався військово-патріотичним вихованням дітей та молоді, був наставником у військово-патріотичній грі “Сокіл Джура”, де вчив молодь військовій справі. [...] Останні дні свого життя він прожив в колі друзів. Він, як дитина, дивувався, що йому постійно телефонують, пропонують допомогу, приходять, сказав, що відчуває себе як рок-зірка", – розповів Танцюра.

Після звістки про смерть Володимира Малофєєва мешканці Одеси почали публікувати в мережі фото ветерана та спогади, пов’язані з ним.

"У кожного з нас є свій спогад, пов'язаний із дядьою Вовою. У когось з Майдану, у когось із 2 травня в Одесі, у когось із війни, потім численних ветеранських заходів. Він був завжди і всюди, постійно усміхнений і трохи шумний, жартівливо-буркотливий, завжди готовий допомогти", – написала на своїй сторінці керівниця проєкту "Одеса україномовна" Ярослава Вітко.

"Дядя Вова був гарним наставником для нашої молоді. [...] Підлітки дуже любили цього, з не простим характером та зовнішністю Моїсея, чоловіка. Справжнього Українця, Воїна та Патріота", – поділився голова регіональної філії Українського інституту національної пам'яті Сергій Гуцалюк.

Читайте також

На початок