"Зубр" переміг на тендері з охорони харківських парків. Її директор працював в "Антирейдері"

"Зубр" переміг на тендері з охорони харківських парків. Її директор працював в "Антирейдері"

"Зубр" переміг на тендері з охорони харківських парків. Її директор працював в "Антирейдері"
. Суспільне Харків

Тендер на охорону саду Шевченка та низки інших об'єктів у Харкові виграла фірма "Зубр". Директор підприємства — колишній працівник компанії "Антирейдер", яка охороняє сад Шевченка останні два роки.

Переможця торгів оголосили 16 лютого. "Зубр" запропонував на 113 тисяч гривень меншу суму за свої послуги. На охорону скверів з бюджету міста переможець отримає 13,2 млн грн на рік.

Фірма "Зубр", згідно Реєстру юридичних осіб, існує пів року. Її керівник Денис Телюх — колишній працівник "Антирейдеру", підтвердила Суспільному керівниця "Антирейдеру" Наталя Кучинська. Зі співробітників "Зубру" вона знає тільки Телюха. Чи є там інші колишні охоронці з "Антирейдеру", їй невідомо.

"Ми, звісно, хотіли продовжувати роботу з "Харківзеленбудом", оскільки багато сил на це витрачено, але вирішено так... Сподіваюся, що вони будуть не гірші, ніж ми, й комунальне майно буде також збережене", — сказала Кучинська.

Юрист громадської організації "Харківський антикорупційний центр" Володимир Рисенко не виключає: якщо угоду із "Зубром" підпишуть, охороняти зелені зони прийдуть ті самі охоронці. Він згадує, що у торгах два роки тому взяли участь десять фірм, але їх пропозиції відхилили.

"Усі ці пропозиції були дешевші, й міськрада могла зекономити кошти на охорону парків, їх усі відхилили. Вже реальні фірми, які можуть складати конкуренцію та приходити охороняти парки, не мають бажання брати участь", — каже юрист

Дивіться також: Побиття у харківських парках: що каже охорона агенції "Антирейдер"

Чи укладатимуть угоду із "Зубром", посадовці мають вирішити протягом трьох тижнів. На питання, як оцінюють той факт, що у фірмі-переможниці працівниками є колишні співробітники "Атнирейдеру", протягом дня речник міської ради Юрій Сидоренко не відповів. Поки ж не укладуть нову угоду, парки охороняє "Антирейдер".

Що відомо

  • Торги оголосили два місяці тому, заявки на участь приймали до 4 лютого. Фірма-переможець охоронятиме п'ять міських зелених зон — сад Шевченка, Саржин Яр, бульвар Юр'єва, сквер Стрілка та парк Квітки-Основ'яненка.
  • Представники фірми "Антирейдер ГО "Ветеран" неодноразово ставали фігурантами конфліктів з відвідувачами.
  • Проти "Антирейдеру" у Харкові виходили на пікети. Студенти просили мерію розірвати з цією компанією договір.
  • Заступник директора фірми Олег Черкашин завив, що усі конфлікти є провокаціями.
  • Секретар міськради Ігор Терехов вважає, що у конфліктах з "Антирейдером" мають розібратися правоохоронці, а хто охоронятиме сад Шевченка, вирішить тендер.
На початок