"Випльовував уламки своїх зубів": харківський студент звинувачує охорону саду Шевченка у побитті

"Випльовував уламки своїх зубів": харківський студент звинувачує охорону саду Шевченка у побитті

"Випльовував уламки своїх зубів": харківський студент звинувачує охорону саду Шевченка у побитті
. Фото: соціальні мережі

Після побиття двох студентів у саду Шевченка поліцейські відкрили провадження за статтею "нанесення легких тілесних ушкоджень". Потерпілі стверджують, що на них напали охоронці саду.

Повідомлення про злочин поліцейські отримали 4 вересня о 23:46. Як вказано на сайті поліції: "правопорушники нанесли тілесні ушкодження потерпілим 18 та 20 років та втекли". Як уточнила речниця поліції Ганна Третьякова, все сталося біля вбиральні у саду Шевченка.

Суспільне розшукало одного з потерпілих. Сергій Шигида розповів, що близько 23:40 гуляв з дівчиною садом, подрузі стало зле. Не дочекавшись черги до жіночих кабінок, вони разом зайшли до чоловічої.

"До нас почали стукати. Я сказав, що у нас все добре, зараз ми вийдемо, дівчині погано. За декілька хвилин знову почали стукати до кабінки. Я відповів: "Навіщо ви стукаєте, все добре, ми зараз вийдемо". З сусідньої кабінки через перетин перехилився хлопець у чорній кепці та футболці, він побачив, що дівчині погано, що у неї блювота, я сказав: "Що ви робите, ми зараз вийдемо". У цей момент почали вибивати двері, замок, я не встиг зрозуміти".

"Випльовував уламки своїх зубів": харківський студент звинувачує охорону саду Шевченка у побиті
Сергій та Діана у вечір, коли сталися сутички — фото свідків, які виклали у соціальні мережі. Фото: соціальні мережі

За словами Сергія, його подругу схопили за руки, витягли з кабінки і вдарили у живіт — це зробив чоловік у чорній кепці та футболці. Ще один чоловік у чорному і троє охоронців в зеленій формі почали бити самого Сергія:

"Мене били ногами в обличчя і по спині. Пам’ятаю, як у кошик в кабінці випльовував уламки своїх зубів".

Сергій стверджує, що якийсь час охоронці не випускали його з туалету. Він телефонував до знайомого юриста і старшої сестрі дівчини, яка залишилася на вулиці біля туалету.

"Я просив викликати поліцію, вони сказали, що поліція вже їде, але на вулицю вони мене не випускали", — говорить Сергій.

Потерпілий каже, поліцейським описав наслідки побоїв:

"Розбита голова, підборіддя, розбиті два зуби. Зуби болять, щелепа болить. Я два дні їсти не можу, п'ю знеболювальні".

Застосування сили, згадує Сергій, охоронці тоді пояснили тим, що у вбиральнях закриваються наркомани:

"Коли моя дівчина плакала, вони сміялися, що тупа малолітка плаче, адже батьки дізнаються, що вона у туалеті закрилася, хоча ми обидва повнолітні", — каже Сергій.

Охороною саду займається агенції "Антирейдер". Заступник директора компанії Олег Черкашин говорить, що зараз чекатиме на офіційні результати розслідування:

"Має бути медичний висновок про те, що відбулося. На фотографіях (які є у мережі — ред.) видно, що ні дівчина, ні хлопець не мають жодних тілесних ушкоджень, у яких намагаються переконати спільноту".

"Випльовував уламки своїх зубів": харківський студент звинувачує охорону саду Шевченка у побиті
Травми, які Сергій Шигида отримав внаслідок побиття. Сергій Шигида

Якщо звинувачення студента не підтвердяться, Черкашин планує позиватися до суду за наклеп.

"Насилля немає бути, але якщо про це хтось заявляє, мають бути беззаперечні факти. Я вірю тільки фактам. Я не вірю ані своїм підопічним, ані тій стороні, я хочу вірити винятково фактам. Будуть факти — будуть покарані. Не буде фактів — співробітники звернуться через наших юристів із заявою про наклеп до суду про захист честі та гідності, адже публічно люди їх звинуватили у скоєнні злочину", — каже представник охоронної агенції.

Чи перевіряють охоронців саду Шевченка на причетність до злочину та кого опитали слідчі за понад добу роботи, речниця поліції Ганна Третьякова відповісти не змогла. Каже, такої інформації у райвідділі їй не надали.

Щоб підтримати потерпілих, студенти харківських вишів вирішили влаштувати у саду Шевченка сидячий протест. Акція має відбутися 6 вересня о 16:00. Вимагатимуть чесного розслідування побиття студентів, покарання винних і дозволу сидіти на газонах.

Що відомо

  • Ще один конфлікт між відвідувачем і охороною саду Шевченка стався у Харкові 17 червня. Травми отримав 34-річний Ярослав Васильченко. Він виклав у мережу відео на якому його б’є чоловік у формі. Охоронцю висунули підозру у нанесенні легких тілесних ушкоджень. Станом на 6 вересня слідчі завершили розслідування і передали матеріали провадження до суду. Засідань у справі ще не було, повідомив Васильченко.
На початок