Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"Підручному і Примі треба було стріляти, як Цимбал". Санітра - про чоловічий спринт

"Підручному і Примі треба було стріляти, як Цимбал". Санітра - про чоловічий спринт

Ексклюзивно
"Підручному і Примі треба було стріляти, як Цимбал". Санітра - про чоловічий спринт
. Євгеній Каранов

Головний тренер високо оцінив виступ Богдана Цимбала.

За підсумками чоловічого спринту троє українців фінішували у топ-30 і потрапили у гонку переслідування. Найкраще серед українських біатлоністів пробіг гонку Артем Прима - 20-й результат, Дмитро Підручний і Богдан Цимбал фінішували 23-м і 30-м відповідно. А ось Антон Дудченко, що фінішував першим серед українців, зайняв 78-е місце.

Головний тренер збірної України Юрай Санітра, коментуючи результати чоловічого спринту журналісту Суспільне Спорт Євгенію Каранову, відзначив, що попри підсумковий результат, Підручний та Прима відстріляли не так вдало, як би хотілося.

"І Дмитру Підручному, і Артемові Примі треба було стріляти, як це робив Богдан Цимбал. Знову ми було хороші на трасі, рухалися майже з лідерами, але на стрільбі не могли впоратися. Відчував, що є тиск у Дмитра та Артема. Але позиція непогана на гонку переслідування".

Санітра також оцінив виступ Цимбала у спринті, відзначивши його роботу на вогневих рубежах. За підсумками спринту українець став найшвидкострільнішим спортсменом, закривши всі 10 мішеней за 47.2 секунди.

"Дуже потішив Цимбал - я боявся його старту, на тренуваннях він мав проблеми з адаптацією на висоті, погано було з диханням, але він впорався дуже добре. Виняткова стрільба стоячи, потішило мене це також у плані тактики до естафети".

Читайте також: Цимбал показав найкращий результат за швидкострільностю у спринті, Підручний і Прима - у топ-10

Єдиним українцем, що не кваліфікувався до гонки переслідування, став Антон Дудченко. Санітра відзначив, що результат біатлоніста - не такий, на який розраховували тренери, але загалом високо оцінив роботу спортсменів у спринтерській гонці.

"Антон Дудченко не впорався зі стрільбою, на трасі не був такий, як потрібно. Але загалом пробігли достойно, далі впораємося зі стрільбою та результат буде кращим".

Наприкінці гонки головний тренер збірної України підганяв Приму та Цимбала, які стартували серед останніх у спринті. У підсумку це призвело до потрапляння обох у топ-30.

"На трасі тренери мають хороші позиції, де спортсмени отримують інформацію. Женемо їх вперед. У мене був час перейти з тренерського мостику, покричав трохи перед фінішем".

Перед гонкою з'явилася інформація про можливий допуск глядачів на наступні етапи. Проте Санітра вважає, що цього очікувати не варто.

"Думаю, вболівальників скоро на трибунах не буде. Ситуація у світі погана".

Що відомо

  • 30-е місце у спринті - найкращий результат Богдана Цимбала у кар'єрі. Перед цим українець фінішував 47-м на етапі Кубка світу у Контіолахті.

Що далі

  • У суботу, 13 лютого, відбудеться жіночий спринт. Від України його бігтимуть Юлія Джима, Олена Підгрушна, Валентина Семеренко і Дар'я Блашко.
На початок