Затриманий на хабарі чиновник Житомирської ОДА вимагав хабар від гендиректора Коростенської лікарні

Затриманий на хабарі чиновник Житомирської ОДА вимагав хабар від гендиректора Коростенської лікарні

Затриманий на хабарі чиновник Житомирської ОДА вимагав хабар від гендиректора Коростенської лікарні
. СБУ

Директор обласного департаменту охорони здоров'я Микола Суслик вимагав хабар від гендиректора Коростенської лікарні. Про це стало відомо з ухвали Подільського районного суду Києва, котрий обирав затриманому чиновнику запобіжний захід.

Зокрема, в тексті ухвали зазначено, що Микола Суслик, перебуваючи на посаді, вчинив умисний злочин – вимагав хабар від гендиректора Коростенської центральної міської лікарні. 1 грудня 2020 року в розмові з гендиректором Коростенської центральної міської лікарні Микола Суслик сказав про необхідність передачі йому 10% від отриманої лікарнею субвенції з держбюджету на забезпечення подачею кисню ліжок для хворих на COVID-19. Нагадаємо, Коростенська лікарня, згідно розпорядження голови Житомирської ОДА, отримала на ці цілі 1 мільйон 244 тисячі гривень. Микола Суслик із цієї суми хотів отримати майже 125 тисяч гривень.

В ухвалі вказано, що гендиректор лікарні, розуміючи, що Микола Суслик, як посадова особа може вплинути на діяльність лікарні, погодився заплатити цей "відкат". Першу частину суми – 51 тисячу 300 гривень – чиновник отримав 16 січня на території житомирського автозаправного комплексу на проспекті Незалежності, 29. Другу – 73 тисячі 100 гривень – 21 січня у приміщенні за адресою в Житомирі: вулиця Мала Бердичівська, 25.

Під час засідання суду Микола Суслик та його захисники просили обрати запобіжний захід без позбавлення волі у вигляді застави, оскільки чиновник нещодавно перехворів в тяжкій формі коронавірусною хворобою і позбавлення волі у цей час погано позначиться на його здоров`ї.

Суд ухвалив задовольнити клопотання прокурора про призначення запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою протягом 60 діб. Водночас було призначено заставу у сумі 124 тисячі 850 гривень, яку, нагадаємо, Микола Суслик сплатив 22 січня.

Після внесення застави Микола Суслик повинен виконувати ряд вимог: прибувати до слідчого, прокурора та суду на першу вимогу; не відлучатися із району, в якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора чи суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідком по справі (гендиректором Коростенської лікарні – ред.)

Нагадаємо, раніше Суспільне повідомляло, що на хабарі затримали директора обласного департаменту охорони здоров'я Миколу Суслика, котрий брав "відкати" з грошей на протидію COVID-19. Чиновника взяли під варту і збиралися відсторонити від займаної посади. 25 січня Микола Суслик вийшов під заставу у 125 тисяч гривень

На початок