Секретарем Херсонської міськради стала Галина Лугова

Секретарем Херсонської міськради стала Галина Лугова

Секретарем Херсонської міськради стала Галина Лугова
. Facebook/Галина Лугова

Галина Лугова стала секретарем Херсонської міської ради. Таке рішення прийняли депутати на ІІ сесії міської ради 8-го скликання.

Голосування з обрання секретаря міської ради проходило таємно.

Кандидатуру Галини Лугової підтримало 36 депутатів, проти проголосувало 4 і чотири депутати утрималися від голосування. Ще 8 бюлетенів визнали недійсними.

Що відомо про нового секретаря Херсонської міської ради:

Галина Лугова - народилася 10 квітня 1976 р. в передмісті Херсона -Антонівці. Закінчила Антонівську школу №21, якою зараз керує. Навчалася у Херсонському державному університеті, вивчала іноземні мови.

Як розповідала сама в інтерв'ю одному із місцевих видань, вже на четвертому курсі університету пішла працювати до дитячого садка №26 та викладала англійську у 21-ій школі. І після закінчення університету так і залишилась там працювати. В 2013 році стала директоркою Антонівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №21 Херсонської міської ради.

У 2017-му Президент Порошенко присвоїв Галині Луговій почесне звання " Заслужений працівник освіти України".

У політику пішла в 2015-му. Тоді на місцевих виборах була обрана депутаткою Херсонської міської ради 7-го скликання. Балотувалася від політичної партії "Європейська солідарність" та входила у фракцію під такою ж назвою.

В 2020-му обиралась вдруге. Але змінила політичні уподобання і йшла у списках кандидатів до обласної та міської рад від політичної партії Ігоря Колихаєва "Нам тут жити".

За щорічною декларацією, яку Галина Лугова подала 31 березня 2020 року, вона має у спільній власності житловий будинок в Антонівці, і там же власну земельну ділянку. Їздить на автомобілі FORD TORNEO CONNECT SWB 2003 року випуску вартістю 135 тисяч гривень.

Заробила директорка школи у 2019 році 231 341 тисячу гривень. Це доход,отриманий як заробітна плата з основного місця роботи.

Галина Лугова має двох синів і захоплюється декоративним мистецтвом - ліпниною і малюванням. Багато її робіт можна побачити в школі, де Галина працює.

На початок