Події на Кримському мосту можуть бути російською провокацією на фоні продовження "зернової угоди" — Гуменюк

Події на Кримському мосту можуть бути російською провокацією на фоні продовження "зернової угоди" — Гуменюк

Події на Кримському мосту можуть бути російською провокацією на фоні продовження "зернової угоди" — Гуменюк
Кримський міст після звуків вибухів, про які повідомили місцеві мешканці. На фото помітна відсутність освітлення на двох прольотах. Фото: t.me/bazabazon

Пошкодження Кримському мосту може бути російською провокацією перед продовженням "зернової угоди", термін дії якої спливає 17 липня. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомила начальниця координаційного пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк.

"Характерним є те, що при такому зосередженні корабельного угруповання у даному районі і загальне напруження на фоні питання щодо пролонгації "зернової угоди", створення подібних провокацій, про які дуже гучно одразу рапортує окупаційна влада Криму — це є типовим способом вирішення подібних питань з боку окупаційної влади Криму і взагалі країни-агресорки", — зазначила очільниця пресцентру.

У ніч на 17 липня на Керченському мосту, що сполучає Росію з окупованим Кримом, сталася "надзвичайна подія", рух мостом обмежений. Також зупинено рух поромів. За даними низки російських ЗМІ, у ніч на 17 липня мешканці Криму чули звуки вибухів у районі мосту, після чого на двох його прольотах зникло освітлення.

Що відомо про погрози РФ заморозити "зернову угоду"

У понеділок вночі, 24 квітня, в окупованому Севастополі пролунали два потужні вибухи. Окупаційний губернатор міста Михайло Развожаєв повідомив, що "була атака двох надводних безпілотників на зовнішньому рейді Чорноморського флоту".

Українські журналісти встановили місце вибуху під час нічної атаки надводних БПЛА в окупованому Севастополі. На противагу заявам окупаційного губернатора міста Михайла Развожаєва, у мережі є фото та відео з місця події, де видно, що вибухнуло саме у Стрілецькій бухті.

У Міноборони РФ звинуватили Україну у нібито порушенні зобов'язань щодо "зернової угоди" атаками БПЛА на Чорноморський флот у тимчасово окупованому Севастополі та інші об'єкти у Криму. Там заявили, що це нібито ставить під загрозу подовження "зернової угоди" після 18 травня.

У ГУР зазначили, що заява Міноборони РФ щодо нібито порушення Україною гумкоридору й атаки на цивільну інфраструктуру Криму є "брехливою маніпуляцією з боку держави агресора".

13 червня Президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія розглядає можливість виходу із Чорноморської зернової ініціативи.

4 липня у МЗС РФ заявили, що у Москві не бачать підстав для продовження реалізації Чорноморської зернової ініціативи, термін дії якої спливає 17 липня.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок