Суми попрощалися з Захаром Берестовським

Суми попрощалися з Захаром Берестовським

Суми попрощалися з Захаром Берестовським
. Суспільне Суми

Старший стрілець-зенітник Захар Берестовський 12 липня потрапив під обстріл зі ствольної артилерії в Донецькій області. Через завдані травми втратив свідомість і помер під час евакуації до Покровської районної лікарні.

Суми попрощалися з Захаром Берестовським
Суспільне Суми

З юнаком попрощалися 19 липня на Баранівському кладовищі. Про загиблого однокласника згадують випускники сумської 27-ї школи.

"Він випустився з 7 класу, пішов від нас в Харківський ліцей кадетського корпусу. Навчався з нами з першого класу. Ми спілкувалися гарно, сварилися, але спілкувалися. Сім років майже просиділи за однією партою. Напередодні війни я йому написала: "Як ти?". Він сказав: "Я піду воювати". І коли він воював, я написала: "Як ти?". Він сказав: "Я буду йти до останнього", – розповідає Євгенія Крючкова, однокласниця загиблого.

"Він був цілеспрямованим, найпершим чином, впевнений у своїй цілі і готовий до неї йти. Коротко – у нього були поставлені перед собою завдання. Він мені запам'ятався як дуже гарна людина, за ним нічого не було поганого. Він завжди йшов до справедливості", – говорить Павло Пономаренко, однокласник загиблого.

"Хоч я не знав Захара, але в будь-якому разі це мій побратим. Я зроблю все від мене залежне, щоб його смерть не була марною. Я зроблю все, що в моїх силах, щоб ми перемогли в цій війні і могли далі жити в країні, що процвітає. Ця війна забирає найкращих", – каже Юрій "Мамай".

У листопаді Захару Берестовському мало виповнитися 19 років.

Втрати Сумщини

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок