РФ вдарила по електростанції у Мерефі двома ракетами з боку Бєлгорода: відео наслідків

РФ вдарила по електростанції у Мерефі двома ракетами з боку Бєлгорода: відео наслідків

РФ вдарила по електростанції у Мерефі двома ракетами з боку Бєлгорода: відео наслідків
. Наслідки обстрілу електростанції у Мерефі. 28 травня 2022 рік. Фото: Суспільне Харків

У Мерефі дві російські ракети знищили електропідстанцію з сонячними батареями. Її побудували на колишньому сміттєзвалищі у кредит. На місці ударів утворилися вирви у шість метрів завглибшки та 11 метрів діаметром.

Російські військові обстріляли приватну територію вночі 28 травня, розповів керуючий електростанції Володимир Рончаковський.

"Тут розташована сонячна електростанція з виробництва сонячної електроенергії для України. Сьогодні вночі були два прильоти, ракети "Іскандер" з боку Бєлгорода. Повністю мирний об'єкт. Ніяких військової інфраструктури тут немає. Просто сонячна електростанція", — розповів Рончаковський.

За його словами, станція повністю вийшла з ладу.

"Частково залишилися якісь панелі, якісь трансформатори, але станція здебільшого знищена. На відновлення піде велика сума грошей. Станцію будували у кредит. Раніше тут було міське сміттєзвалище. Ми викупили його і власними силами очистили територію від сміття, від бруду. Вона у нас 1,5 року пропрацювала. Не встигли нічого заробити, усе знищено", — сказав Рончаковський.

На думку керуючого об'єкту, Росія цілеспрямовано знищує інфраструктуру України і її населення.

Що відомо

  • Російські окупанти два дні поспіль обстрілюють ракетами місто Мерефа в Харківській області. За словами голови громади Веніаміна Сітова, загиблих або поранених немає. Після попередніх влучань у місті відновили світло в приватних та багатоквартирних будинках. Зараз усі жителі міста отримують електроенергію.

Читайте також

На Харківщині 40 медзакладів не працюють в повному обсязі через руйнування

На початок