Українець Амосов "врятував" чемпіонський титул Bellator після звільнення Ірпеня від РФ: відео

Українець Амосов "врятував" чемпіонський титул Bellator після звільнення Ірпеня від РФ: відео

Українець Амосов "врятував" чемпіонський титул Bellator після звільнення Ірпеня від РФ: відео
. instagram.com/s_amoskin

Боєць вступив в українську армію і допоміг відвоювати території Київської області, захоплені РФ.

Ярослав Амосов - один із найвідоміших представників України у змішаних єдиноборствах. Влітку 2021 року Амосов став першим українським чемпіоном промоушну Bellator у середній вазі, здобувши перемогу над бразильцем Дугласом Лімою одностайним рішенням суддів.

У 2022 році Амосов мав провести титульний захист проти американця Майкла Пейджа, однак через повномасштабне вторгнення РФ вирішив від цього відмовитися. Боєць вивіз свою сім'ю у безпечне місце і вступив у лави територіальної оборони.

Амосов народився в Ірпені, який під час повномасштабного вторгнення Росії було захоплено російськими військами. Однак в останні кілька днів українська армія пішла в контрнаступ, завдяки чому Ірпінь вдалося відвоювати.

Читайте також: Вторгнення Росії в Україну, день 38. Текстовий онлайн

В Ірпені знаходився і дім Амосова. А також чемпіонський титул Bellator, який під час контролю території могли захопити російські солдати.

Відвоювавши Ірпінь, Амосов разом з іншими українськими солдатами підійшов до свого дому. І дістав з підвалу чемпіонський пояс, який було заховано.

Як повідомив сам боєць, заховати титул змогла його мати, яка після цього евакуювалася з району бойових дій.

"Пояс з великою історією. І тепер я нікому його не віддам. Моя мама надійно заховала його, завдяки чому він пережив бомбардування", - розповів боєць.

Згодом ж Амосов виклав в Instagram фотографію разом із іншими українськими солдатами, де тримає над головою чемпіонський пояс.

Хто такий Ярослав Амосов

  • 28-річний український боєць, чемпіон Bellator у середній вазі.
  • Амосов - перший в історії український чемпіон Bellator. На його рахунку 26 боїв та 26 перемог.
  • До переходу в ММА Амосов змагався на міжнародних турнірах з джиу-джитсу та самбо, здобувши загалом шість нагород на світовому рівні.
На початок