Чемпіонка світу із шорт-треку влаштувалася на роботу в піцерію, щоб потрапити на Олімпійські ігри

Чемпіонка світу із шорт-треку влаштувалася на роботу в піцерію, щоб потрапити на Олімпійські ігри

Чемпіонка світу із шорт-треку влаштувалася на роботу в піцерію, щоб потрапити на Олімпійські ігри
. AP

30-річна спортсменка планує виступити на Іграх у Пекіні, але для цього потребує коштів.

Британська чемпіонка світу із шорт-треку Еліз Крісті працевлаштувалася у піцерію Pizza Hut у Ноттінгемі для того, щоб заробити гроші для участі на зимовій Олімпіаді-2022.

Уряд Великої Британії прийняв рішення щодо скорочення розміру витрат на певні дисципліни. Серед тих тих, хто постраждав від цього рішення, стали спортсмени, що займаються у шорт-треку.

Загалом фінансування спортсменам, що займаються зимовими видами спорту, зменшили на 8 млн фунтів. Це впливає на їх підготовку до Олімпіади, яка відбудеться в лютому 2022 року.

Попри відсутність фінансування, Крісті продовжує готуватися до зимових Олімпійських Ігор-2022. Спортсменка повідомила, що була змушена працевлаштуватися у піцерію і, окрім цього, працює ще на кількох роботах.

Еліз Крісті
Splash News

Крісті розраховує, що вона збере необхідну кількість коштів для Ігор. Шотландська спортсменка припускає, що саме виступами у Пекіні закінчить свою кар'єру.

"Працюю над тим, щоб взяти олімпійську медаль на наступних Іграх. Сподіваюся на щасливий вихід на пенсію, хочу успішно закінчити кар'єру".

Попередні дві Олімпіади для Крісті вийшли неуспішними. У 2014 році її дискваліфікували, після чого спортсменка отримувала погрози життю. А у 2018 році вона отримала травму у півфіналі на 1500 метрів.

Еліз Крісті: що відомо

  • Дворазова чемпіонка світу-2017 із шорт-треку (1000 та 1500 метрів).
  • Крім "золота" в 2017 році, Крісті здобула 8 медалей на рівні чемпіонатів світу на дисциплінах 500, 1000, 1500 та 3000 метрів.
  • В активі Крісті - участь на трьох зимових Олімпіадах - у 2010, 2014 та 2018 роках. Найкращий результат - 11-е місце в дисципліні на 500 метрів.
На початок