У Харкові відбудеться виставка собак, присвячена пам'яті Кернеса

У Харкові відбудеться виставка собак, присвячена пам'яті Кернеса

У Харкові відбудеться виставка собак, присвячена пам'яті Кернеса
. pravda.com.ua

31 липня та 1 серпня у Харкові відбудеться виставка собак пам'яті Харківського міського голови Геннадія Кернеса.

Ідея проведення конкурсу належить осередку кінологічної спілки України "Сіріус".

"Ми проводили під патронатом Геннадія Адольфовича майже 10 років поспіль виставки під назвою "Кубок міського голови". Це кінологічна спілка України, міжнародні виставки собак, виставки краси", — розповіла Суспільному керівниця осередку Вікторія Піонова-Куценко.

Минулого року виставку не проводили через карантин, а цьогоріч, після смерті Геннадія Кернеса, вирішили провести Кубок пам'яті, розповіла Піонова-Куценко.

Нині організатори визначаються з місцем проведення виставки: її планують провести або на стадіоні "Піонер" на вулиці Динамівській, або на стадіоні "Сонячний" у П'ятихатках.

"Експерти у нас різні: і українські, і закордонні. Виставка теж проводитиметься під патронатом міста, ведуться зараз перемовини, і ми маємо надію, що так і буде", — сказала керівниця осередку кінологічної спілки.

До участі у виставці запрошують власників собак усіх порід.

Кернес був членом регіонального кінологічного центру службового собаководства. У 2011 році мер розповідав журналістам про чемпіона міжнародних змагань лабрадора Ральфа та інших улюбленців — Принцесу та Зорро. В інтерв'ю "Українській правді" у 2016 говорив, що у готелі "Національ" має вольєр на 30 собак. Фотографії з собаками Кернес неодноразово публікував у Instagram. Собаку Марка породи веймаранер виховує цивільна дружина Кернеса Оксана Гайсинська.

Що відомо

  • Геннадій Кернес, який очолював Харків 10 років, помер у грудні 2020 року. Після смерті суд продовжує розглядати справу проти мера та його охоронців — його звинуватили у побитті та викраденні двох харків'ян.
  • Кернес тричі обирався Харківський міським головою — у 2010, 2015, 2020 рр. За 2019 рік задекларував понад 64 млн грн готівкою, 17,3 млн грн та 17,4 тисячі доларів на рахунках в банках.
  • Після смерті Кернеса громадська організація "Харківський антикорупційний центр" взялася досліджувати спадщину мера: за даними з реєстрів, частина майна переходить його близьким родичам.
  • Депутат, секретар, мер. Шлях Кернеса: хроніка.
На початок