На щиті: втрати Запоріжжя та області за квітень. Згадуємо полеглих захисників поіменно

На щиті: втрати Запоріжжя та області за квітень. Згадуємо полеглих захисників поіменно

Полеглі захисники Запоріжжя та області, які загинули на війні в Україні: втрати за квітень
Ілюстративне фото. Суспільне Запоріжжя

У квітні стало відомо про загибель 10 українських військових із Запорізької області. Про смерть військовослужбовців офіційно повідомили у пресслужбах територіальних громад та/або підприємствах, де вони працювали. Список сформований за датами повідомлення про загибель чи прощання із захисниками.

Суспільне Запоріжжя згадує імена тих, хто віддав своє життя у боротьбі за Україну. Список не є вичерпним.

втрати на війні, загинув на війні, втрати Запоріжжя, Олександр Лях, загиблий військовослужбовець
Олександр Лях, загиблий військовослужбовець. Фото: Telegram/Канал міського голови Енергодару Дмитра Орлова

1 квітня, при виконанні бойового завдання на Авдіївському напрямку, у віці 37 років, загинув працівник Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) Лях Олександр. Чоловік ніс службу у лавах Сил Оборони — був молодшим лейтенантом у складі 71 єгерської десантно-штурмової бригади ЗСУ. У Олександра залишилась неповнолітня дитина.

Втрати Запоріжжя та області за квітень. Згадуємо загиблих захисників поіменно
Вадим Романов, загиблий військовослужбовець. Фото: особистий архів матері чоловіка Світлани

2 квітня на Запоріжжі попрощались із загиблим українським захисником Вадимом Романовим. Чоловік від початку повномасштабної війни долучився до лав Сил оборони — виконував бойові завдання у складі 93 окремої механізованої бригади "Холодний Яр" Збройних сил України. Загинув 30 жовтня 2023 року внаслідок російського обстрілу поблизу Кліщіївки на Донеччині. Родина чекала на тіло Вадима майже пів року, бо забрати його з поля бою не було можливості, а згодом знадобився результат ДНК-експертизи.

Втрати Запоріжжя, загинули на фронті, загиблі захисники, Роман Парчутов, загиблий військовослужбовець
Роман Парчутов, загиблий військовослужбовець. Фото: Вільнянська міська рада

4 квітня в Любимівці, Запорізької області попрощались із полеглим українським захисником Романом Парчутовим. Чоловік приєднався до лав Збройних сил України у квітні 2022 року – служив танкістом у 80 окремій штурмовій бригаді. Загинув 28 березня в районі Костянтинівки, Донецької області. У чоловіка залишилось двоє дітей.

загинув на фронті, загинув на війні, втрати Запоріжжя, Олег Шемчук
Олег Шемчук, загиблий військовослужбовець. Фото: особистий архів Олени Шемчук

4 квітні у Запоріжжі попрощались із загиблим 28-річним українським військовим Олегом Шемчуком. В цивільному житті чоловік працював журналістом-розслідувачем, але від початку повномасштабного вторгнення добровольцем долучився до лав 53 ОМБр ЗСУ — служив кулеметником на Донецькому напрямку. 15 вересня 2022 року загинув внаслідок уламкових поранень кінцівок несумісних із життям під час виконання бойового завдання на Бахмутському напрямку, поблизу селища Зайцеве.

загиблі захисники, втрати запоріжжя, загинув на війні, Олександр Гордєєв, загиблий військовослужбовець
Олександр Гордєєв, загиблий військовослужбовець. Фото: Facebook/ Томаківка

5 квітня стало відомо про те, що захищаючи територіальну цілісність та незалежність України, під час виконання бойового завдання на Херсонському напрямку загинув уродженець селища Веселе Запорізької області Олександр Гордєєв.

Загиблий військовий Максим Москаленко, втрати Запоріжжя, загинув на війні
Максим Москаленко, загиблий військовослужбовець. Фото: Біленьківська територіальна громада

5 квітня у Біленьківській територіальній громаді повідомили, що на війні загинув військовослужбовець з Запорізької області Максим Москаленко. Чоловік від початку повномасштабного вторгнення РФ пішов добровольцем на фронт. У складі 110 бригади тероборони виконував бойові завдання на Запорізькому, Донецькому та Сумському напрямках. Чоловік загинув цьогоріч 27 березня внаслідок російського обстрілу в Сумській області. Рідні Максима Москаленка просять присвоїти йому звання Героя України (посмертно).

Загиблі військові із Запоріжжя
Ігор Фенюшин, загиблий військовослужбовець. Фото: Facebook/ Михайлівська сільська рада Запорізької області

6 квітня у Сергіївці, Запорізької області попрощались із загиблим українським захисником Ігорем Фенюшиним. Чоловік загинув 25 березня під час виконання бойового завдання внаслідок мінометного обстрілу в районі Іванівки, Харківської області.

Втрати Запоріжжя та області за квітень. Згадуємо загиблих захисників поіменно
Максим Єремеєв, загиблий військовослужбовець. Фото: особистий архів Вікторії Потєхіної

8 квітня загинув військовий Максим Єремєєв. На військову службу чоловіка взяли не одразу через брак бойового досвіду, тож, за словами дружини Вікторії Потєхіної, він почав волонтерити: рив окопи, будував бліндажі та носив мішки з піском. До війська чоловіку вдалося потрапити у листопаді 2022 року — з третьої спроби. Максим Єремєєв боронив Донецький та Харківський напрямки, мав поранення, після якого повернувся на службу. Загинув військовий на Харківському напрямку внаслідок кульового поранення.

Андрій Чишко, ВГО "Сокіл", загиблий військовослужбовець
Андрій Чишко, загиблий військовослужбовець. Фото: ВГО "Сокіл"

19 квітня 2024 року в районі населеного пункту Терни Донецької області загинув військовий із Запоріжжя Андрій Чишко на позивний Чиж. Чоловік свій бойовий шлях розпочав з АТО в 2014 році — воював у складі батальйону "Січ". Після повернення розпочав шлях кухаря. З початком повномасштабного вторгнення Андрій Чишко знову добровольцем пішов захищати країну.

Валентин Зуєв, ПРАТ "Запоріжобленерго", загиблий військовий, втрати Запоріжжя
Валентин Зуєв, загиблий військовослужбовейць. Фото: ПАТ "Запоріжжяобленерго"

30 квітня стало відомо про загибель на фронті Валентина Зуєв. У цивільному житті він працював на ПАТ "Запоріжжяобленерго", був електрослюсарем з ремонту устаткування розподільних пристроїв служби підстанцій високовольтних електромереж. Валентин Зуєв добровільно долучився до лав ЗСУ та півтора роки боронив країну. Загинув чоловік 20 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання.

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок