Хотів купити авто для ЗСУ: житель Тернопільщини втратив 280 тисяч гривень

Хотів купити авто для ЗСУ: житель Тернопільщини втратив 280 тисяч гривень

Шахрайство, Тернопільщина, травень 2024
Житель Тернопільщини віддав шахраям 280 тисяч гривень. Getty Images

Житель Тернопільщини втратив кошти, намагаючись придбати авто для військових на передовій. Він віддав шахраям 280 тисяч гривень. Про це розповів речник Нацполіції області Сергій Крета.

За його словами, 57-річний чоловік знайшов оголошення про продаж авто в інтернеті і по час домовлятися про купівлю машини для воїнів. Автори оголошення пообіцяли пригнати авто з-за кордону.

"Шахрай запропонував чоловікові знижку на позашляховик, на це житель Тернопільщини погодився і перерахував кількома платежами понад 280 000 гривень. Після цього "продавець" перестав виходити на зв’язок. Поліцейські відкрили провадження за 4 частиною 190 статті Кримінального Кодексу — шахрайство, вчинене у великих розмірах. Санкція статті передбачає позбавлення волі до 8 років. Правоохоронці встановлюють співучасників справи", — каже Сергій Крета.

Нагадаємо, 1 травня поліцейські повідомили, що тернополянин віддав шахраям майже 116 тисяч гривень, намагаючись купити автомобіль.

Наприкінці квітня правоохоронці також розповіли, що житель Тернопільщини перерахував шахраям понад 200 тисяч за покупку вигаданої автівки.

На початок