Помер колишній тренер тернопільської "Ниви"

Помер колишній тренер тернопільської "Ниви"

Помер футболіст, тренера тернопільської "Ниви", Леонід Іщук
Леонід Іщук. ФК "Нива"

На 74 році життя, зупинилося серце футболіста та тренера тернопільської "Ниви" Леоніда Іщука.

Про це повідомили на сайті футбольної команди "Нива".

Леонід Миколайович у 1980-81 роках виступав за підгаєцьку "Ниву", яка згодом стала тернопільською. У 1991 році тренував хоростківську "Зорю". У 1990 роках входив до тренерського штабу Ігоря Яворського у тернопільській "Ниві". А в сезоні 2003-2004 обіймав посаду головного тренера "Ниви".

"Кращої людини з приводу жартів я не бачив. Він завжди був веселий, усміхнений з гумором, жартував з футболістами. Ми працювали разом багато років. Не було ніколи з ним конфліктів, заходили спільну мову. Він давав корисні поради, бо був старшим, говорив мені, що не спіши, подумай, ще можемо вирішити це питання", — говорить друг Ігор Яворський.

Чоловік був вихованцем хмельницького "Динамо". У 1968 році дебютував у складі хмельничан. У 1970 році грав у дублі СКА (Одеса). Потім протягом 1971—1975 років виступав за клуб "Авангард" (Севастополь). Тоді повернувся у Хмельницький, де захищав кольори місцевої "Хвилі", а в наступному році — "Поділля". Завершив виступи на професійному рівні в павлоградському "Колосі".

Після завершення кар'єри гравця перейшов на посаду тренера "Колоса", де працював до 1985 року. Тоді тренував гравців "Нафтовика" (Охтирка) і "Десни" (Чернігів). У 1990 році очолив рідну команду "Поділля" (Хмельницький). Потім тренував "Явір" (Краснопілля), "Ниву" (Тернопіль), "Металург" (Донецьк), "Прикарпаття".

У 2013 році Леонід Іщук на чолі "Случа" (Старокостянтинів) переміг у кубку і чемпіонаті Хмельницької області.

На початок