В одному з музеїв Тернополя встановили ліфт для людей з інвалідністю

В одному з музеїв Тернополя встановили ліфт для людей з інвалідністю

У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї встановили ліфт для людей з інвалідністю. Перед входом до нього розташовані 2 пандуси. Про це розповів директор музею Ярема Шатарський.

Військовий 23 механізованої бригади Володимир Позігун лікується після поранення ноги у Тернополі. Розповідає, як дістався до ліфта.

"Загалом мені сподобалося. Зробили непогано, можна і заїхати. Звичайно, на першому поверсі це потрібно робити з чиєюсь допомогою потрібно, але далі все добре".

Володимир Позігун
Володимир Позігун. Суспільне Тернопіль

Ярема Шатарський каже, у музеї був вантажний ліфт, але з початком повномасштабної війни вирішили облаштувати ліфт для людей з інвалідністю.

"На жаль, зараз не можу сказати суму, бо ми робили в комплексі. Замінювали батареї, вікна, двері. Робили це за гроші з фонду регіонального розвитку. Частину до початку війни 2022 року ми освоїли — це майже мільйон 800 тисяч гривень, а частину не освоїли. Решта — часткове співфінансування, кошти обласної ради та військової адміністрації".

Ярема Шатарський
Ярема Шатарський. Суспільне Тернопіль

Голова громадської організації "Безбар'єрний Тернопіль" Тарас Хоміцький розповідає: аби людям з інвалідністю було зручно, потрібно ще вдосконалити пандуси та демонтувати пороги.

"Музею потрібно ще багато зробити, щоб він став безбар’єрним і люди з інвалідністю, в тому числі на кріслі колісному, могли самостійно пересуватися і відвідувати музей. Наприклад, пандус позаду мене можна подолати лише з допомогою супроводу, або працівників музею".

Тарас Хоміцький
Тарас Хоміцький, Голова громадської організації "Безбар'єрний Тернопіль". Суспільне Тернопіль

"Зрозуміло, що пандуси потрібно переробляти. Музей не має стільки грошей, щоб зробити, але зрозуміло, що місцева влада піде нам на зустріч, бо всі розуміють, що це потрібно", — каже Ярема Шатарський.

Ліфт для людей з інвалідністю
Ліфт для людей з інвалідністю. Суспільне Тернопіль

На початок