На Тернопільщині 2024 оголосили роком родини Степана Бандери

На Тернопільщині 2024 оголосили роком родини Степана Бандери

На Тернопільщині 2024 оголосили роком родини Степана Бандери
. Суспільне Тернопіль

На Тернопільщині 2024 оголосили роком родини Степана Бандери. Таке рішення прийняли депутати обласної ради під час сесії.

Таке рішення підтримали 52 депутати із 54 присутніх. Два депутати не голосували. З цією ініціативою звернулися депутати фракції обласної організації Всеукраїнського об’єднання "Свобода", — розповів її представник Михайло Тимошик.

"Це крок для того, щоб створити оргкомітет і запланувати заходи в галузі освіти й культури у різних форматах, які допустимі. Буде спецпогашення конвертів, марок, присвячених родині. Цього року, фактично, річниця від дня народження Степана Бандери. В кінці року буде 65 років з дня смерті Степана Бандери. Зазвичай, люди знають лише Степана Бандеру, а ми хочемо зробити акцент не тільки на провіднику нації, а й на те, що його родина теж долучалась і потерпала від злочинів радянської й іншої влади, яка знищила їхню родину".

Степан Бандера — український політичний діяч, Один з ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху 20 століття. Після розколу ОУН — голова проводу ОУН-Б. Він народився 1 січня 1990 року в селі Старий Угринів, що на Івано-Франківщині. Помер у Мюнхені в Німеччині, де і похований.

На початок