У Тернополі провели майстерклас зі створення анімаційного мультфільму

У Тернополі провели майстерклас зі створення анімаційного мультфільму

У Тернополі провели майстерклас зі створення анімаційного мультфільму
Учасники майстеркласу. Фото: Суспільне Тернопіль

У Тернополі в центрі підтримки "Я — Маріуполь" провели майстерклас зі створення анімаційного мультфільму. Його присвятили річниці створення цього осередку. Про це Суспільному повідомила тренерка з анімації Алла Мельничук.

Дорослі та діти створювали анімаційний фільм про цей центр та про історії маріупольців, які були змушені покинути рідне місто через повномасштабну війну. Спочатку учасники малювали і витинали із паперу персонажів та предмети. Потім вчилися знімати кадри. Їм допомагала тренерка з анімації Алла Мельничук.

"На екрані є те, що намальовано. Ми будемо дивитися вже на екран, коли почнемо знімати. Перше додаються люди. Нам треба фіксувати кожен кадр. Одна секунда складає десь 8-12 кадрів", — говорить Алла.

Тренерка з анімації
Алла Мельничук. Фото: Суспільне Тернопіль

Завдання фіксувати кадри для мультфільму отримав 9-річний маріуполець Іван Ракомін. Хлопець розповідає, робить це вперше.

"Я цим ніколи не займався, але дуже хотів цим займатися. В цьому мультфільмі я б показав, як в Маріуполі поважають дітей, як про них піклуються, щоб їм не було сумно, коли вони виходять у двір".

Маріуполець
Маріуполець Іван Ракомін. Фото: Суспільне Тернопіль

До створення анімації долучився житель Маріуполя Богдан Рижков. Зараз чоловік проживає та працює у Тернополі.

"Дуже радий долучитися до такого мультика, який розповідає про допомогу людям в цьому центрі. Це чудово, як на мене, бо люди будуть бачити і розуміти, що щось робиться для інших людей. Вони можуть брати з цього приклад, а також можуть самі допомагати. Підтримка в таких центрах, як "Я — Маріуполь", дуже важлива для людей, бо багато хто залишився без нічого, а тут надається різна допомога".

Житель Маріуполя
Богдан Рижков. Фото: Суспільне Тернопіль

Тренерка з анімації Алла Мельничук каже, що такі майстеркласи організовують, щоб згуртувати та підтримати переселенців.

"Майстерні з анімації несуть такий дуже цікавий ефект, коли люди разом працюють, узгоджують сценарій, спілкуються про те, які будуть персонажі. Вони самі створюють історію, проговорюють свої проблеми, радості, діляться ними, спілкуються між собою. Спільно створюють щось нове, щось цікаве, яскраве. І, зазвичай, це має терапевтичний ефект".

Тренерка з анімації
Алла Мельничук. Фото: Суспільне Тернопіль

Мультфільм, який створили учасники майстеркласу з анімації, покажуть 14 вересня.

Анімаційний мультфільм
Мультфільм. Фото: Алла Мельничук

На початок