У Тернополі дітей-переселенців навчали мобільної зйомки

У Тернополі дітей-переселенців навчали мобільної зйомки

У Тернополі дітей-переселенців навчали мобільної зйомки
. Суспільне Тернопіль

У Тернополі діти-переселенці взяли участь у проєкті "Творимо, знайомимося, вчимося, як вдома". Загалом під час проєкту проведуть два майстеркласи для 20 дітей. На одному з них діти вивчали основи мобільної фотозйомки. Про це розповіла координаторка проєкту Анастасія Сохацька.

Навчитися фотографувати прийшов 13-річний Олександр Касьяненко. Він переселився з Харкова.

"Я взагалі люблю фотографувати, знімати всякі відео. Мені це подобається. У мами є фотоапарат і я ним намагався знімати. У мене не всі фото виходили, але більша частина – так. Тому для мене цей захід є дуже корисним".

Олександр Касьяненко
Олександр Касьяненко. Суспільне Тернопіль

У тренінгу взяли участь діти віком від 13 до 16 років.

Учасник майстеркласу
Учасник майстеркласу. Суспільне Тернопіль

Учасники майстеркласу
Учасники майстеркласу. Суспільне Тернопіль

Марія Лугова з Чернігова каже, мріє стати фотографинею.

"Зараз я хочу вступити на курси фотографування. Мені це цікаво. Я б хотіла дізнатися щось більше".

Марія Лугова
Марія Лугова. Суспільне Тернопіль

Юрій Гудь розповів дітям теорію, згодом кожен міг спробувати зробити фото.

"Важливими є налаштування, світло фотографії та композиція. Ці штуки ми не будемо просто проговорювати, а спробуємо на практиці. Тобто, зазвичай даю частину теорії, потім я ділю дітей на пари або на невеличкі групи, в яких вони все перевіряють на практиці. Це ніби коротко, по суті, й те, що можна використовувати відразу після заняття. Нічого зайвого".

Юрій Гудь
Юрій Гудь. Суспільне Тернопіль

Захід організувала громадська організація "Жінки в Україні". Проєкт фінансує Європейський союз, – розповіла координаторка проєкту Анастасія Сохацька.

"Такі заходи допомагають дітям влитися в суспільство, у колектив, полегшити їхнє психологічне сприйняття ситуації, оскільки їм довелося покинути власний дім. Вони знайомляться, згуртовуються, потім навіть деякі діти спілкуються між собою і стають друзями. Ці майстер-класи відкривають їм можливості. Зараз багато фріланс-роботи, саме з фотографією, на постановку кадру".

Анастасія Сохацька
Анастасія Сохацька. Суспільне Тернопіль

За словами, Анастасії Сохацької, роботи учасників проєкту представлять на виставці "Творимо, знайомимося, вчимося, як вдома".

На початок