"Жодного умислу на вбивство не було" — адвокат депутата Сумської облради про обставини загибелі майстра лісу

"Жодного умислу на вбивство не було" — адвокат депутата Сумської облради про обставини загибелі майстра лісу

Важливо
Адвокат депутата Сумської облради Ігоря Кашука про обставини загибелі майстра лісу
Ігор Кашук. Сумська обласна рада

24 червня у Зарічному районному суді м. Суми обрали запобіжний захід депутату обласної ради Ігорю Кашуку, якого підозрюють у вбивстві майстра лісу 21 червня 2024 року. Його адвокат Олександр Нечвоглод розповів Суспільному обставини загибелі 46-річного чоловіка.

“Це трагедія, нещасний випадок, жодного умислу на вбивство в мого клієнта не було. Тим більше, що це його знайомий тривалий час і якихось сварок між ними не було. Це просто нещасний випадок. Це була у спеціально облаштованому місці пристрілка зброї. Кашук попередив всіх, хто був на цій базі, що він іде у тир пристрілювати зброю, всі знали. Місце огороджено, тобто спеціально прилаштоване для пристрілки зброї. Чого туди пішов потерпілий — ніхто не знає. Чому він пішов на лінію вогню — слідство буде встановлювати”, — сказав адвокат Олександр Нечвоглод.

За інформацією прокуратури, подія сталась 21 червня близько 19:00 на території мисливського господарства "Північний ліс", що розташоване у селі Заріччя Конотопського району. Під час пристрілки власного мисливського карабіна депутат, замість встановленої мішені, вистрілив у працівника лісництва, який перебував у зоні ведення вогню. Від отриманого вогнепального поранення потерпілий помер на місці події.

За рішенням судді Зарічного районного суду Марини Сороки, до депутата застосували запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Йому заборонено залишати житло з 20:00 до 7:00 наступного дня. А також покладено обов'язки: прибувати на виклик слідчого прокурора суду; не відлучатися з Шостки без дозволу слідчого чи прокурора; здати документи, що дають право на перетин кордону та утриматися від спілкування зі свідками з приводу обставин.

“Щодо рішення суду, я вважаю, воно цілком обґрунтоване і повністю відповідає тим матеріалам кримінального провадження, які надав прокурор суду на цей час. Тобто, не було жодних підстав, ризиків того, що він буде переховуватися від слідства, перешкоджати встановленню істини по справі. Цих ризиків не існує, він сам після події звернувся до поліції, надав територію для огляду, видав зброю, тобто повністю сприяє досудовому розслідуванню у кримінальному провадженні та надає покази”, — додав адвокат Олександр Нечвоглод.

У суді прокуратура клопотала обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Як повідомила речниця Сумської обласної прокуратури Наталя Науменко, прокуратура оскаржуватиме рішення суду про домашній арешт підозрюваного в апеляційному порядку.

Підозра Ігорю Кашуку повідомлена за фактом умисного вбивства (ч.1 ст. 115 ККУУмисне вбивство.). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до 15 років.

Що відомо про Ігоря Кашука

  • Чоловік був обраний від Сумської обласної організації політичної партії "За майбутнє" 25 жовтня 2020 року.
  • Наразі він позапартійний.
  • Згідно з інформацією Сумської облради, Ігор Кашук має вищу освіту. Закінчив Смоленське вище зенітно-ракетне інженерне училище.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок