Усик — Ф'юрі 2: де та коли планують бій-реванш між боксерами

Усик — Ф'юрі 2: де та коли планують бій-реванш між боксерами

Дуель поглядів Тайсона Ф'юрі та Олександра Усика
Дуель поглядів Тайсона Ф'юрі та Олександра Усика. Фото: Alex Pantling/Getty Image

Реванш заплановано на жовтень.

Стала відома дата бою-реваншу Олександра Усика та Тайсона Ф'юрі. Про це повідомив редактор TalkSPORT Майкл Бенсон, посилаючись на організатора боїв у Саудівській Аравії Туркі Аль-Шейха.

Бій Усик — Ф'юрі 2 заплановано на 12-13 жовтня 2024 року в Ер-Ріяді. Туркі Аль-Шейх також зазначив, що розраховує на проведення поєдинку Ф'юрі та Ентоні Джошуа, який попередньо запланували на березень 2025 року.

Поєдинок Усик – Ф'юрі за звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі відбудеться у суботу, 18 травня. Бій за чотири основних пояси прийматиме саудівський Ер-Ріяд. Незалежно від результату спарингу боксери мають провести бій-реванш.

Українець мав битись із британцем ще у грудні 2023 року, але після важкої перемоги Ф'юрі над Франсісом Нганну його зустріч з Усиком відклали до лютого. Пізніше зустріч знову було перенесено через ушкодження, якого британець зазнав у спарингу.

Що відомо?

  • Оскільки бій вже було перенесено двічі, організатори призначили боксерам потенційні штрафи: якщо один з боксерів не зможе побитися 18 травня, то муситиме заплатити 10 мільйонів доларів компенсації.
  • На випадок скасування бою із британцем, Усик має альтернативного суперника. За словами Олександра Красюка, промоутера Усика, суперником українця може стати непереможений хорватський претендент Філіп Хргович.
  • Для Олександра Усика бій проти Ф'юрі стане шостим після переходу до гевівейту. До 2018 року українець об'єднав усі чотири пояси в першій важкій вазі — і став першим таким боксером в історії дивізіону.
  • Тайсон Ф'юрі ще жодного разу не зазнавав поразки у професійній кар'єрі. осі британець звів лише один бій до нічиєї — переможця не визначили в його першому поєдинку проти Діонтея Вайлдера.
  • Переможець бою Усик — Ф'юрі стане першим абсолютним чемпіоном у гевівейті з 1999 року. Досі в надважкій вазі ніхто не об'єднував одразу чотири основних титули.
На початок