Олег Плотницький та Василь Тупчій не гратимуть за збірну України з волейболу у цьому році: у чому причина

Олег Плотницький та Василь Тупчій не гратимуть за збірну України з волейболу у цьому році: у чому причина

Ексклюзивно
Олег Плотницький у матчі за збірну України з волейболу
Олег Плотницький у матчі за збірну України з волейболу. Капітан збірної України Олег Плотницький. Фото: CEV

Ексклюзивна інформація Суспільне Спорт.

Два найкращі бомбардири чоловічої збірної України з волейболу у попередньому сезоні Золотої Євроліги – Олег Плотницький та Василь Тупчій – не прибудуть до табору національної команди у цьому сезоні. Інформацію про це вони підтвердили Суспільне Спорт.

Обидва волейболісти потрапили у розширений список гравців, що отримали виклик до національної команді. Вони мають прибути на другий етап збору, що розпочнеться 3 травня у Польщі – у його рамках Україна готуватиметься до старту в Золотій Євролізі.

Суспільне Спорт – офіційний транслятор Золотої Євроліги з волейболу. Дивіться матчі збірної України (чоловічої та жіночої) на платформах Суспільне Спорт.

Однак ні Плотницький, ні Тупчій не прибудуть на збір. Капітан збірної України в коментарі Суспільне Спорт пояснив, що хоче відновитися після складного сезону та пройти медичне обстеження.

"Хочеться відновитись. Треба перевірити коліна, знову ж таки. І загалом перевіритися після сезону, мені здається, що такий важкуватий був, – розказав Олег, і додав: – На цей час, мені здається, що краще зробити паузу. Тим більше якщо цього року є можливість — ми граємо тільки Золоту Євролігу. На чемпіонат Європи ми кваліфікувалися, на чемпіонат світу теж. Якщо все буде добре, то буде Кубок претендентів. Що ще треба? До Олімпіади наступної чотири роки. На цю ніяк не потрапляємо. Хлопці мають право відпочити. І це гарна можливість перевірити молодих".

За словами Плотницького, він розуміє, що його рішення може викликати негативну реакцію вболівальників та глядачів волейболу.

"Багато хто казав мені про це. Думаю, що багато хто казатиме, що ми такі-сякі – це нормально", – відповів Олег.

Він також зазначив, що хоче, аби між представниками федерації волейболу та гравцями відновився контакт: "Я хочу, щоб знайшовся контакт – щоб люди почали слухати, не кажу "чути", а просто слухати один одного. У будь-якій компанії, яка працює на результат, це нормально".

За інформацією Суспільне Спорт, Плотницький і Тупчій – не єдині волейболісти, що не гратимуть за збірну України у цьому сезоні.

Як повідомив президент Федерації волейболу України Михайло Мельник, чотири гравці "Прометея" – Ян Єрещенко, Дмитро Терьоменко, Горден Брова і Віталій Щитков – через травми не прибули до табору команди.

Інформація доповнюється...

Олег Плотницький та Василь Тупчій у сезоні 2023 року за збірну України

  • Золота Євроліга: Плотницький – найкращий бомбардир, Тупчій – другий за набраними очками
  • Кубок претендентів: Плотницький – найкращий бомбардир, Тупчій – другий за набраними очками
  • Чемпіонат Європи: Тупчій – найкращий бомбардир команди, Плотницький – другий за набраними очками
На початок