Збірна України дізналась матчеві пари та розклад ігор з Румунією в Кубку Біллі Джин Кінг

Збірна України дізналась матчеві пари та розклад ігор з Румунією в Кубку Біллі Джин Кінг

Еліна Світоліна вперше за три роки зіграє на Кубку Біллі Джин Кінг
Еліна Світоліна вперше за три роки зіграє на Кубку Біллі Джин Кінг. Еліна Світоліна. Фото: Getty Images

Результати жеребкування.

Відбулося жеребкування матчу Кваліфікації Світового фіналу Кубка Біллі Джин Кінг між збірними України та Румунії. Матчева зустріч відбудеться 12-13 квітня.

До складу України на матч з Румунією потрапили п’ять тенісисток: Еліна Світоліна, Леся Цуренко, Юлія Стародубцева, Людмила Кіченок та Надія Кіченок. Матчева зустріч Україна – Румунія у Кубку Біллі Джин Кінг відбудеться 12-13 квітня на американському острові Амелія, штат Флорида. Тенісистки гратимуть на ґрунтовому покритті.

У перший день матчевої зустрічі відбудуться два одиночних поєдинки. Протистояння розпочнеться з поєдинку Лесі Цуренко. Другою виступить перша ракетка України Еліна Світоліна.

Програма другого дня Кубка Біллі Джин Кінг включає три матчі, однак на цей раз першою на корт вийде Світоліна. За потреби, команди проведуть останньою парну зустріч, в якій від України мають вийти на корт сестри Людмила та Надія Кіченок.

П’ятниця, 12 квітня

  • Леся Цуренко – Ана Богдан
  • Еліна Світоліна – Жаклін Адія Крістіан

Субота, 13 квітня

  • Еліна Світоліна – Ана Богдан
  • Леся Цуренко – Жаклін Адія Крістіан
  • Людмила Кіченок/Надія Кіченок – Анка Алексія Тодоні/Мара Гає

Розклад матчів може зазнати змін

Зустріч Україна — Румунія є номінально домашньою для "синьо-жовтих". Перший ігровий день розпочнеться о 20:00 (за київським часом), а другий – о 18:00 (за київським часом).

Що відомо про матчеву зустріч Україна – Румунія

  • Збірна Румунії включила до складу п’ять тенісисток, однак одна з них – експерша ракетка світу Сімона Халеп – не зіграє проти України в матчі Кубка Біллі Джин Кінг.
  • Україна – несіяна команда в парі з Румунією. У рейтингу Кубка Біллі Джин Кінг національна збірна поступається румункам шістьма сходинками: 18-те й 12-те місця відповідно.
  • Україна претендуватиме на дебютний вихід до фінальної частини Кубка Біллі Джин Кінг у новітній історії турніру. У двох попередніх розіграшах збірна поступалася на етапі відбору Чехії та США.
  • Переможниці матчевої зустрічі розіграють путівку до фінального турніру Кубка Біллі Джин Кінг, який у листопаді прийматиме іспанська Севілья.
На початок