Хокей: чемпіонат світу
Україна здобула другу перемогу на жіночому ЧС-2024 з хокею: турнірна таблиця

Україна здобула другу перемогу на жіночому ЧС-2024 з хокею: турнірна таблиця

Україна здобула другу перемогу на жіночому ЧС-2024 з хокею: турнірна таблиця
Збірна України з хокею. Фото: ФХУ

Команда зберігає лідерство у групі після першого туру.

Збірна України з хокею здобула другу перемогу в сезоні-2024 на жіночому чемпіонаті світу. У групі IIIA "синьо-жовті" переграли Литву — 3:1.

Команда Євгена Аліпова та Олександра Нікулічева стартували на турнірі з розгрому збірної Болгарії — 9:1 у матчі, що відкривав мінітурнір у хорватському Загребі.

Литва, другий суперник українок на нинішньому чемпіонаті, за підсумками минулого року випереджала "синьо-жовтих" на шість сходинок світового рейтингу. Виступи в Загребі команда розпочала із перемоги над Хорватією в серії булітів (2:1).

Головний тренер Євген Аліпов розповідав Суспільне Спорт, що гра з Литвою — "за перше місце" — матиме ключове значення на ЧС-2024. У квітні минулого року українки лише мінімально здолали литовок у попередньому розіграші чемпіонату (2:1).

Як пройшов матч?

  • Стартові 20 хвилин команди завершили без закинутих шайб. Водночас українки тотально переважали суперниць — 15:2 за кидками у першому періоді.
  • Рахунок менш ніж за дві хвилини після поновлення гри відкрила Поліна Телегіна: скористалася помилкою суперниці та реалізувала вихід віч-на-віч — другий гол нападниці на чемпіонаті.
  • Телегіна взяла безпосередню участь і в другому голі України — з Дарією Цимиренко виступила асистентками в епізоді з голом Валерії Манчак вже на першій хвилині третього періоду.
  • До розгромного рахунок довела Домініка Лопатіна, "обікравши" суперницю й покотивши у дальній кут воріт. Литва відіграла одну шайбу вже на останній хвилині зустрічі — 3:1.

Чемпіонат світу-2024 (жінки). Група IIIА. 2-й тур

Україна — Литва — 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Голи: Телегіна, 22, Манчак, 41, Лопатіна, 36 — Малецкєне, 59

Тренер українок Євген Аліпов відзначив дії підопічних, а також акцентував на меті команди в Загребі — підвищення в класі за підсумками цьогорічного чемпіонату.

"Дуже хороший матч, напружений. Налаштовували дівчат грати першим номером, щоб більше атакували. У нас вийшло те, що ми просили, — тому й перемогли".

"На цьому чемпіонаті немає слабких суперниць, тому ми так само будемо готуватися на інші ігри. Крок за кроком будемо йти до нашої цілі — посісти перше місце".

Українки зберігають лідерство в турнірній таблиці, здобувши дві перемоги із загальним рахунком 12:2. Переможець групи за підсумками п'яти турів здобуде підвищення у класі до групи другого дивізіону IIB.

Турнірна таблиця

  1. Україна — 6 очок (2 матчі), 12:2 (різниця голів)
  2. Румунія — 3 (1), 7:0
  3. Сербія — 3 (2), 3:8
  4. Литва — 2 (2), 3:4
  5. Хорватія — 1 (1), 1:2
  6. Болгарія — 0 (2), 2:12

У вівторок, 12 березня, ігровий день завершить матч Хорватія — Румунія (20:30 за київським часом).

Розклад матчів України на ЧС-2024

  • Четвер, 14 березня. 17:00. Україна — Сербія
  • П'ятниця, 15 березня. 13:30. Румунія — Україна
  • Неділя, 17 березня. 20:30. Хорватія — Україна
На початок