Чемпіонат Англії з футболу: Прем'єр-ліга
Чемпіонат Англії з футболу: Прем'єр-ліга
Михайло Мудрик забив перший гол за "Челсі" у 2024 році в АПЛ

Михайло Мудрик забив перший гол за "Челсі" у 2024 році в АПЛ

Михайло Мудрик у складі "Челсі"
Михайло Мудрик. Фото: Darren Walsh/Chelsea FC/Getty Images

Як зіграв українець.

Український півзахисник Михайло Мудрик відзначився голом у складі "Челсі". Сталося це у поєдинку 28-го туру АПЛ проти "Ньюкасла".

Мудрик з початку 2024 року грає за "Челсі" переважно виходами на заміну. За цей час він виходив лише у кубкових поєдинках, при цьому проти "Лідса" ще й відзначився забитим м'ячем.

У попередньому поєдинку проти "Брентфорда" (2:2) в АПЛ Мудрик вийшов на заміну та відіграв понад 20 хвилин (з врахуванням доданого часу). Стільки ж ігрового часу українець отримав і в грі проти "Ньюкасла", та цього разу закінчив її з забитим м'ячем.

Як зіграв Михайло Мудрик?

  • З'явився на заміну на 71-й хвилині замість півзахисника Рахіма Стерлінга. На той момент "Челсі" перемагав "сорок" з рахунком 2:1.
  • Вже на 76-й хвилині Мудрик вразив ворота "Ньюкасла". Ніколас Джексон прострілив з лівого флангу у центр на Конора Галлахера, але м'яч у партнера по команді перехопив саме українець, який пройшов через захисників "сорок" та обійшов голкіпера команди Мартіна Дубравки, після чого переправив м'яча у порожні ворота.
  • На 87-й хвилині Мудрик спробував прорватися в атаку по правому флангу. Однак м'яч після його прострілу полетів у руки голкіперу "Ньюкасла".
  • Гол Мудрика не став підсумковим у матчі. На 89-й хвилині півзахисник "Ньюкасла" Джейкоб Мерфі потужним ударом скоротив відставання у рахунку — 3:2. Утім, лондонці втримали переможний результат.
  • Для Мудрика гол у ворота "Ньюкасла"став першим у 2024 році в АПЛ і загалом четвертим у сезоні в чемпіонаті.

Михайло Мудрик у "Челсі": що відомо

  • В усіх турнірах сезону 2023/24 Мудрик провів 29 матчів за "Челсі" (13 — у старті), забив шість голів та віддав дві результативні передачі.
  • Мудрик отримав виклик у збірну України на матчі плей-оф відбору Євро-2024 з футболу.
  • "Челсі" після перемоги над "Ньюкаслом" йде на 11-му місці у чемпіонаті Англії, має 39 очок після 27 матчів.
  • Наступний поєдинок лондонці проведуть проти "Лестера" у неділю, 17 березня, у чвертьфіналі Кубка Англії.
На початок