Ірина Коляденко принесла Україні перше "золото" на чемпіонаті Європи-2024 з боротьби

Ірина Коляденко принесла Україні перше "золото" на чемпіонаті Європи-2024 з боротьби

Ірина Коляденко
Ірина Коляденко. Фото: Dogukan Karadag/UWW

Як виступили українки в останній день жіночих змагань.

На чемпіонаті Європи з боротьби у Бухаресті завершились жіночі змагання. У заключний день фіналів збірна України здобула три медалі, зокрема першу золоту.

У перший день фіналів Україна виграла три нагороди у жіночій боротьбі. Віцечемпіонками Європи стали Аліна Філіпович, Тетяна Сова-Ріжко та Анастасія Шустова, які зазнали поразок у вирішальних сутичках.

За підсумками виступів у другий день Євро-2024 з жіночої боротьби до "золотого" фіналу пробилась Ірина Коляденко. Натомість Соломія Винник, Юлія Ткач-Остапчук і Анастасія Алпєєва зберегли шанси на "бронзу".

Суспільне Спорт – ексклюзивний транслятор чемпіонату Європи з боротьби, дивіться прямі трансляції півфінальних та фінальних сутичок на сайті та телеканалі Суспільне Спорт.

Як виступили українки

  • Анастасія Алпєєва (до 72 кг), яка зазнала травми коліна у півфінальній сутичці проти Александри Ангел, не зуміла вийти на поєдинок за "бронзу". Таким чином, медаль автоматично відійшла болгарці Юліані Яневій, для якої це четверта нагорода на рівні Євро.
  • Першу медаль Україні за підсумками дня принесла Соломія Винник (57 кг). У "бронзовому" фіналі вона здолала туркеню Ельвіру Камалоглу з рахунком 10:6. Для Винник це друга медаль на чемпіонатах Європи: у 2020 році вона здобула "срібло" у вазі до 55 кг.
  • "Бронзу" виграла й Юлія Ткач-Остапчук (до 62 кг). У втішній сутичці українка пройшла польку Александру Волчинську (2:0), після чого у протистоянні за медаль перемогла шведку Йоганну Ліндборг (8:6).
  • Ткач-Остапчук завоювала свою дев'яту медаль на чемпіонатах Європи, це четверта "бронза" для неї. Більшу частину нагород вона виграла у вазі до 63 кг.
  • В єдиному "золотому" фіналі дня за участю України Ірина Коляденко у категорії до 65 кг зустрілась з іншою українкою Катериною Зелених, яка на змаганнях представляє Румунію.
  • Коляденко здобула впевнену перемогу з рахунком 6:0 та втретє стала чемпіонкою Європи. Для Ірини це перше "золото" у вазі до 65 кг, в її активі також одна "бронза".

Коляденко принесла Україні першу золоту медаль на Євро-2024. Україна завершила змагання з жіночої боротьби з шістьма нагородами.

Усі медалі України на Євро-2024 з жіночої боротьби

  • "Золото": Ірина Коляденко (до 65 кг)
  • "Срібло": Аліна Філіпович (до 59 кг), Тетяна Сова-Ріжко (до 68 кг), Анастасія Шустова (до 76 кг)
  • "Бронза": Соломія Винник (до 57 кг), Юлія Ткач-Остапчук (до 62 кг)

Збірна України з боротьби: що відомо?

  • На Євро-2024 Україна здобула чотири медалі в греко-римській боротьбі: Олександр Грушин виграв "срібло", Парвіз Насібов, Ярослав Фільчаков і Жан Беленюк — "бронзу".
  • Загалом Україна наразі завоювала десять медалей на чемпіонаті Європи з боротьби: одне "золото", чотири "срібла" і п'ять "бронз".
  • Змагання з чоловічої вільної боротьби на Євро розпочались у п'ятницю, 16 лютого. У перший день жоден з українців не пробився у півфінали.
На початок