Україна здобула дві медалі в останній день Євро із греко-римської боротьби: всі нагороди

Україна здобула дві медалі в останній день Євро із греко-римської боротьби: всі нагороди

Український борець греко-римського стилю Ярослав Фільчаков.
Ярослав Фільчаков. Фото: UWW

"Бронзові" фінали виграли Парвіз Насібов та Ярослав Фільчаков.

На Євро-2024 завершилися змагання з греко-римської боротьби. В останній день турніру збірна України виборола ще дві нагороди — "бронзи" Парвіза Насібова та Ярослава Фільчакова в категоріях до 72 та 82 кг відповідно.

Напередодні Насібов та Ярослав Фільчаков зазнали поразок у півфіналах своїх вагових категорій — від азербайджанця Ульві Ганізаде та "нейтрального" Іслама Алієва відповідно. У день медальних сутичок обидва українці отримали нагороду провести "бронзові" фінали.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор чемпіонату Європи з боротьби. Дивіться прямі трансляції півфінальних та фінальних сутичок на сайті та телеканалі Суспільне Спорт.

Суперником Насібова став француз Мамадасса Сілла, який виступав на Євро вперше з 2019 року. Фільчакову випало поборотися за медаль з угорцем Еріком Сілваші, що вже ставав бронзовим призером Євро-2019.

Як пройшли медальні сутички українців?

  • Насібов переконливо переміг Сілла із рахунком 5:0. Із більшою різницею Парвіз перемагав на Євро-2024 лише у чвертьфіналі, коли розгромив фіна Матіаса Ліпасті — 9:0.
  • Натомість Фільчаков у сутичці проти Сілваші опинився позаду із мінімальним відставанням. Проте до фінального свистка українець заробив два технічних бали і виборов мінімальну перемогу — 2:1.

Що означають результати українців?

  • Парвіз Насібов вдруге в кар'єрі став бронзовим призером чемпіонатів Європи. У 2023 році в Загребі він виборов "бронзу" іншої вагової категорії — до 67 кг.
  • Ярослав Фільчаков також виграв другу поспіль медаль континентальної першості — після "срібла" Євро-2023 у категорії до 82 кг.
  • З нагородами Насібова та Фільчакова Україна завершує виступи на Євро із греко-римської боротьби з доробком у чотири медалі. Найбільшим успіхом збірної залишається "срібло" Олександра Грушина в перший день фіналів.
  • Україна вдвічі перевершила власний доборок на Євро-2023 з греко-римської боротьби, коли "срібло" Фільчакова та "бронза" Насібова залишилися єдиними нагородами для команди в Хорватії.

Євро-2024 з греко-римської боротьби: всі нагороди України

На початок