Визначилась нова дата чемпіонського бою між Олександром Усиком і Тайсоном Ф'юрі

Визначилась нова дата чемпіонського бою між Олександром Усиком і Тайсоном Ф'юрі

Оновлено
Тайсон Ф'юрі і Олександр Усик
Тайсон Ф'юрі і Олександр Усик. Getty Images

Коли відбудеться бій.

Визначилась нова дата поєдинку між Олександром Усиком і Тайсоном Ф'юрі. Бій відбудеться 18 травня 2024 року, повідомляє промоутерська компанія британця Queensberry Promotions.

Місце проведення поєдинку не змінилось — він пройде у саудівському Ер-Ріяді. Усик і Ф'юрі боротимуться за звання абсолютного чемпіона — першого у надважкій вазі з 1999 року.

Бій Усик — Ф'юрі за чотири основних титули у надважкій вазі намагаються організувати з 2022 року. На початку минулого року сторони не зуміли погодити умови зустрічі, але врешті дійшли згоди та підписали окремі контракти у вересні.

Чемпіонський поєдинок відтак планували на грудень. Згодом він був відкладений після складної перемоги Ф'юрі над Франсісом Нганну наприкінці жовтня і мав відбутись 17 лютого. Однак британець отримав розсічення над оком під час спарингу і оголосив, що не зможе боксувати.

Представники Усика, за даними ЗМІ, намагалися знайти Олександру нового суперника на 17 лютого. Зокрема, про готовність боксувати з українцем заявив обов'язковий претендент за лінією IBF, непереможений Філіп Хргович. Утім, у підсумку організатори перенесли увесь вечір боксу 17 лютого на три місяці.

Останнім боєм Усика залишається перемога у серпні 2023 року над обов'язковим претендентом Даніелем Дюбуа. Українець нокаутував суперника в дев'ятому раунді — це його п'ята перемога у надважкій вазі та 21-ша поспіль у професійній кар'єрі.

Олександр Усик — Тайсон Ф'юрі: що відомо?

  • Усик (21-0-0, 14 КО) та Ф'юрі (34-0-1, 24 КО) залишаються непереможеними на професійному рингу. Британець лише одного разу звів бій до нічиєї — в грудні 2018 року, коли пояс WBC зберіг американець Деонтей Вайлдер.
  • Бій Усика та Ф'юрі визначить першого абсолютного чемпіона світу в гевівейті в епоху чотирьох основних організацій. Переможець цього поєдинку стане першим абсолютним чемпіоном світу в надважкій вазі після Леннокса Льюїса у 1999 році.
  • Усик та Ф'юрі підписали окремі контракти на проведення поєдинку, за який кожен з боксерів отримає різні гонорари.
  • Після оголошення чемпіонського бою між Усиком та Ф'юрі сторони погодили реванш, де, імовірно, не розігруватимуть пояс IBF. Опцію на бій-відповідь зможуть активувати обидва боксери.
  • Переможець бою Усик — Ф'юрі отримає спеціальний пояс абсолютного чемпіона світу.
На початок