Чемпіонат України з футболу: Прем'єр-ліга
Чемпіонат України з футболу: Прем'єр-ліга
Георгій Судаков підписав новий контракт з "Шахтарем" з найбільшою клаусулою в історії України

Георгій Судаков підписав новий контракт з "Шахтарем" з найбільшою клаусулою в історії України

Оновлено
Георгій Судаков у матчі за "Шахтар"
Георгій Судаков. Фото: ФК "Шахтар"

Що відомо про нові умови контракту футболіста і клубу.

Півзахисник Георгій Судаков продовжив контракт з "Шахтарем". Про це повідомляється на офіційному сайті донецького клубу.

Нова угода розрахована до 31 грудня 2028 року. За даними журналіста Фабріціо Романо, сума відступних у контракті Судакова складає більше 100 мільйонів євро — найбільша клаусула в історії українського футболу.

Судаков став постійним гравцем основного складу "Шахтаря" у сезоні 2022/23, впродовж якого сумарно зіграв 39 матчів, забив п'ять голів і віддав 11 асистів. У квітні 2023 року Георгій підписав з донеччанами новий контракт до червня 2028-го.

У нинішньому сезоні півзахисник "гірників" зіграв 18 матчів (15 у старті) та відзначився трьома голами й одним асистом. Окрім цього, Судаков провів п'ять поєдинків за збірну України у відборі на Євро-2024.

Наприкінці 2023-го Фабріціо Романо повідомив, що у трансфері українця зацікавлені "Наполі" та "Ювентус". Клуби італійської Серії А нібито були готові заплатити за Судакова 35 мільйонів євро.

Генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін зазначив, що клуб відмовився від пропозиції по Судакову в розмірі 40 мільйонів євро. Натомість на початку 2024 року донеччани підписали найдорожчого футболіста від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну — флангового нападника Кевіна за 12 мільйонів євро.

Хто такий Георгій Судаков?

  • 21-річний півзахисник "Шахтаря" та збірної України.
  • Перший матч за "гірників" зіграв у 2020 році. На рахунку Судакова 85 матчів за "Шахтар" у всіх турнірах (13 голів та 13 асистів).
  • Найбільше зустрічей у складі донеччан Судаков зіграв у межах чемпіонату України – 59 поєдинків (12 голів та дев'ять результативних передач).
  • За збірну України дебютував у 2021 році. З того моменту зіграв у її складі 12 матчів, забив один гол та зробив один асист.
  • Влітку 2023 року у складі молодіжної збірної України вийшов у півфінал Євро U21 та здобув путівку на Олімпіаду-2024 з футболу.
На початок