Біатлон: Кубок IBU
Біатлон: Кубок IBU
"Надихнула більше викладатися". Олександра Меркушина з фінішу в топ-20 дебютувала на Євро з біатлону: враження українки

"Надихнула більше викладатися". Олександра Меркушина з фінішу в топ-20 дебютувала на Євро з біатлону: враження українки

Ексклюзивно
19-річна біатлоністка збірної України Олександра Меркушина.
Олександра Меркушина. Фото: Dmytro Yevenko / biathlon.com.ua

Ексклюзивний коментар 19-річної біатлоністки для Суспільне Спорт.

Олександра Меркушина провела свій дебютний старт на рівні чемпіонатів Європи з біатлону. Українка пробігла індивідуальну гонку в Брезно-Осбрлі та фінішувала на 18-му місці.

19-річна Меркушина трималася в топ-30 протягом трьох вогневих рубежів та пробилася до двадцятки завдяки чистій стрільбі на заключній "стійці". 18-та сходинка Олександри стала найкращим результатом серед чотирьох українок у гонці.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор чемпіонату Європи з біатлону. Дивіться наживо усі гонки сезону на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного.

Меркушина також перевершила співвітчизниць за швидкістю роботи на вогневих рубежах — шостий показник серед усіх учасниць (1:41.7 хвилини). За швидкістю ходом біатлоністка натомість залишилася поза топ-50.

В ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт Меркушина зазначила, що має позитивні враження від дебюту на Євро.

"Це дебютна гонка, тому багато від себе не очікувала. Налаштовувалася якнайкраще відпрацювати", — розповіла Олександра.

"Для мене кожна гонка — це досвід, тому я, в принципі, задоволена. Багато чого в мене вийшло. Так, є речі, якими я, безумовно, незадоволена, але бачу, в якому напрямку мені працювати і що виправляти. Далі працюю і скажу так: ця гонка мене надихнула ще більше викладатися".

"Насправді я радію. Індивідуальнка гонка мені за відчуттями сподобалася. Бачу, що цього сезону виконала багато роботи й покращую свої результати — безумовно, рада".

До завершення чемпіонату Європи Олександра зможе взяти участь у ще чотирьох стартах: спринті, переслідуванні й змішаних естафетах. Проте заздалегідь зі своєю програмою на Євро Меркушина поки не визначилася.

"Тренери поки мені не розповідали [про участь в усіх особистих стартах]. Звісно, хотіла б пробігти [наступні гонки], адже хочу бігти якомога більше. Кожна гонка, крім результату, додає мені ще й досвід".

"Я багато аналізую гонки і намагаюся з кожною наступною покращувати свій результат. Залюбки б іще пробігла, але це рішення залишаю тренерам. Знаю, що вони знайдуть найкраще рішення щодо мене".

Що відомо?

  • Рекорд Меркушиної в особистих змаганнях сезону 2023/24 — шосте місце індивідуальної гонки на юніорському Кубку IBU в Поклюці.
  • У чоловічій індивідуальній гонці двоє українців фінішували в топ-20: Антон Дудченко і Віталій Мандзин показали 12-й та 16-й результати відповідно.
  • Чемпіонат Європи у Словаччині продовжиться чоловічим та жіночим спринтами в п'ятницю, 26 січня.

Чемпіонату Європи з біатлону: що далі?

  • П'ятниця, 26 січня. 12:00. Спринт — чоловіки
  • П'ятниця, 26 січня. 15:30. Спринт — жінки
  • Субота, 27 січня. 12:00. Гонка переслідування — чоловіки
  • Субота, 27 січня. 15:00. Гонка переслідування — жінки
  • Неділя, 28 січня. 11:45. Змішана естафета
  • Неділя, 28 січня. 15:00. Одиночна змішана естафета
На початок