Чемпіонат України з футболу: Прем'єр-ліга
Чемпіонат України з футболу: Прем'єр-ліга
"Полісся" підписало ексгравця "Арсенала" та юніорської збірної Франції: що відомо про трансфер

"Полісся" підписало ексгравця "Арсенала" та юніорської збірної Франції: що відомо про трансфер

Яссін Фортюн.
Яссін Фортюн. Фото: ФК "Полісся"

Перший новачок житомирської команди взимку.

"Полісся" підписало першого футболіста у зимове трансферне вікно 2024 року. Контракт з командою уклав 24-річний правий півзахисник Яссін Фортюн, про що повідомила пресслужба житомирян.

До "Полісся" гравець перейшов на правах оренди до завершення сезону 2023/24. Після завершення цього періоду житомирська команда може повноцінно підписати Фортюна: у червні 2024 року спливає його термін угоди зі "Сьоном".

На позиції Яссіна у складі "Полісся" грають Артем Козак та Олександр Назаренко. У першій частині сезону футболісти провели в УПЛ 17 та шість матчів відповідно, однак Назаренко не грає з вересня через травму ноги.

Офіційний дебют француза у складі "Полісся" може відбутися наприкінці лютого. Тоді третя команда чемпіонату України на виїзді зіграє проти "Руха" у 18-ту турі української Прем'єр-лігиБазова дата проведення туру – субота, 24 лютого..

Попереднім клубом Яссіна був швейцарський "Сьон", який наразі виступає у другій лізі. У нинішньому сезоні Фортюн зіграв у Челендж-лізі 12 матчів (сумарно – понад 290 хвилин) та тричі виходив на поле (один раз у старті) у поєдинках Кубка Швейцарії. У кожному з турнірів півзахисник забив по одному голу.

Склад "Сьона" Фортюн поповнив у 2018 році, коли перейшов після трьох років у клубній академії лондонського "Арсенала". З того моменту футболіст двічі переходив до французьких команд на правах оренди: у 2021 році грав за "Анже", а сезон 2021/22 провів у "Шоле".

Хто такий Яссін Фортюн?

  • 24-річний французький футболіст.
  • Найбільше матчів у кар'єрі провів саме у складі "Сьона" – 62 поєдинки (три голи та три результативні передачі).
  • За "Арсенал" зіграв вісім матчів у межах Прем'єр-ліги U21, але результативними діями не відзначався.
  • У період 2014-2018 років провів низку матчів за збірну Франції різних вікових категорій, зокрема зіграв сім поєдинків за команду U19.
На початок