Сноубордистка Аннамарі Данча виграла "бронзу" на своєму першому етапі в сезоні Кубка Європи

Сноубордистка Аннамарі Данча виграла "бронзу" на своєму першому етапі в сезоні Кубка Європи

Сноубордистка Аннамарі Данча виграла "бронзу" на своєму першому етапі в сезоні Кубка Європи
. Фото: Miha Mavatz/FIS

На першому з двох стартів у італійській Фольгарії виступили три українці.

Українка Аннамарі Данча виборола "бронзу" на своєму першому етапі в сезоні Кубка Європи зі сноубордингу. Змагання пройшли в четвер, 11 січня, в італійській Фольгарії.

Попередній сезон Данча завершила другою в загальному заліку Кубка Європи. Протягом змагального року українка виграла на цьому рівні два "золота": по одному — в паралельних слаломі й слаломі-гіганті.

Два перших етапи сезону 2023/24 на Кубку Європи Данча пропускала. У цей період українська сноубордистка проїхала три етапи на рівні Кубка світу, зокрема увійшовши до топ-10 змагань у швейцарському Давосі.

Як пройшов етап Кубка Європи?

  • Аннамарі Данча подолала три раунди змагань, перш ніж вибороти "бронзу" в малому фіналі проти чешки Адели Кецлікової. За свій виступ українка заробила 60 балів до заліку Кубка Європи — 21-ше місце.
  • За підсумками кваліфікації виступи завершила українка Надія Гапатин — 19-те загальне місце на етапі.
  • У чоловіків до 1/8 фіналу пройшов Олександр Белінський, який став 14-м — це найкращий результат українця на континентальному турнірі від лютого 2023 року.
Сноуборд
Аннамарі Данча (праворуч) — у трійці призерок Кубка Європи у Фольгарії. Фото: Polisportiva Alpe Cimbra

Що відомо?

  • Медаль в Італії — 18-та для Данчі на рівні Кубка Європи зі сноубордингу. На цьому турнірі українка виступає з грудня 2005 року.
  • У межах етапу в Фольгарії в п'ятницю, 12 січня, розіграють ще по одному комплекту нагород серед чоловіків та жінок у паралельному слаломі.
  • Змагання провідної міжнародної серії, Кубка світу, поновляться четвертим етапом у швейцарському Шкуолі в суботу, 13 січня.
На початок