Еліна Світоліна здобула вольову перемогу з двома тайбрейками та вийшла у чвертьфінал турніру в Окленді

Еліна Світоліна здобула вольову перемогу з двома тайбрейками та вийшла у чвертьфінал турніру в Окленді

Еліна Світоліна здобула вольову перемогу з двома тайбрейками та вийшла у чвертьфінал турніру в Окленді
. Еліна Світоліна. Фото: Jimmie48

Матч з Еммою Радукану в 1/8 фіналу протривав майже три години.

Еліна Світоліна перемогла чемпіонку US Open-2021 Еммі Радукану в 1/8 фіналу турніру в Окленді. Українка здобула вольову перемогу з двома тайбрейками, програючи після стартової партії.

Світоліна розпочала новий тенісний сезон переконливою перемогою над експершою ракеткою світу Каролін Возняцкі у двох сетах. Турнір в Окленді — перший для української тенісистки майже за чотири місяці.

З Радукану Світоліна зустрічалася вперше в кар'єрі. У 2021 році британка переграла у фіналі US Open кривдницю українки Лейлу Фернандес і здобула свій досі єдиний титул на рівні WTA.

Як пройшов матч?

  • Радукану першою виграла гейм на подачі суперниці. За рахунку 1:1 британка реалізувала свій шостий брейкпойнт, перш ніж відірватися від Світоліної на чотири гейми — 1:5.
  • Еліна відповіла власною серією з п'яти виграних геймів поспіль та вийшла вперед — 6:5. Партію тенісистки зрештою розіграти на тайбрейку — 7:5 на користь Радукану.
  • Другий сет тенісистки розпочали з трьох брейків поспіль. У четвертому геймі Світоліна відстояла власну подачу й закріпила своє лідерство у матчі — 3:1.
  • Радукану вийшла вперед серією з трьох геймів поспіль. Ключовим міг стати восьмий гейм на подачі Еліни за рахунку 3:4, коли Радукану не реалізувала два "прихованих матчболи" проти українки.
  • Після двох годин на корті тенісистки мали провести другий тайбрейк у матчі. Цього разу за щільної боротьби ключову перевагу здобула Світоліна — 7:3.
  • Натомість третій сет протривав лише пів години. Світоліна виграла п'ять стартових геймів та закрила зустріч з третього матчболу на власній подачі за рахунку 5:1.
  • За 2:52 години на корті Еліна виконала 10 ейсів та реалізувала шість з 16 своїх брейкпойнтів. Ще тричі українка припускалася на корті подвійних помилок.

WTA 250. Окленд. 1/8 фіналу

Емма Радукану (Велика Британія) — Еліна Світоліна (Україна, 2) — 1:2 (7:6(5), 6:7(3), 1:6)

Наступною суперницею Світоліної в Окленді стала п'ята сіяна представниця Чехії Маріє Боузкова. Між собою тенісистки зіграють вперше на рівні WTA.

Світоліна — остання українка в турнірній сітці ASB Classic в Окленді. У другому раунді з турніру вибула Леся Цуренко, програвши француженці Діан Паррі.

На початок