Еліна Світоліна обіграла екслідерку світового рейтингу у першому матчі за чотири місяці

Еліна Світоліна обіграла екслідерку світового рейтингу у першому матчі за чотири місяці

Еліна Світоліна обіграла екслідерку світового рейтингу у першому матчі за чотири місяці
. Еліна Світоліна. Фото: AP Photos

Як українка стартувала на турнірі в Окленді.

Еліна Світоліна розпочала сезон 2024 року на турнірі WTA 250 у новозеландському Окленді. В 1/16 фіналу змагань українська тенісистка обіграла експершу ракетку світу Каролін Возняцкі з Данії.

Світоліна завершила минулий сезон у вересні, після виступу на US Open. Перша ракетка України, яка навесні 2023 року повернулась у Тур після народження дитини, взяла паузу, щоб повністю відновитися від травми стопи.

Першим турніром 2024 року Світоліна обрала ASB Classic в Окленді, де отримала статус другої сіяної. Суперницею Еліни на старті змагань стала 33-річна Каролін Возняцкі, яка у 2023-му повернулась у теніс після народження двох дітей і також достроково закінчила минулий сезон після US Open.

Світоліна (№25 світового рейтингу) та Возняцкі (№256) зустрілись ушосте у кар'єрі. Дотепер українка чотири рази обіграла чемпіонку Australian Open-2018, зазнавши лише однієї поразки.

Як минув матч Світоліної з Возняцкі

  • Суперниці обмінялися брейками вже на старті поєдинку. За рахунку 3:3 Світоліна ще раз програла гейм на своїй подачі, однак одразу зрівняла рахунок.
  • Після цього українка зуміла відіграти три брейкпойнти, а за переваги 5:4 реалізувала перший ж сетпойнт на подачі Возняцкі — 1:0 за сетами на користь Еліни.
  • У другій партії Світоліна першою взяла гейм на подачі суперниці та повела з рахунком 4:1. Возняцкі відіграла брейк і була близькою до того, щоб відновити паритет, однак українка зробила ще один брейк.
  • За рахунку 5:3 Світоліна відіграла брейкпойнт та закрила матч з першого матчпойнту — у підсумку 6:4, 6:3.
  • Загалом гра тривала 1 годину 45 хвилин. Світоліна виконала п'ять ейсів та реалізувала п'ять брейкпойнтів з десяти.

WTA 250. Окленд. 1/16 фіналу

Каролін Возняцкі (Данія, WC) — Еліна Світоліна (Україна, 2) 0:2 (4:6, 3:6)

Путівку до чвертьфіналу Світоліна розіграє з переможницею матчу Єлена-Габріела Русе (Румунія, Q) — Емма Радукану (Велика Британя, WC).

Турнір WTA в Окленді: що відомо?

  • Світоліна — одна з двох українок в основі ASB Classic. Перед нею на турнірі з перемоги стартувала третя сіяна Леся Цуренко. Українки можуть зустрітись у півфіналі.
  • Організатори ASB Classic цьогоріч розігрують на жіночому турнірі понад 260 тисяч доларів призових. Звання чинної чемпіонки відстоює перша сіяна Коко Гофф із США.
  • Турнір в Окленді входить до серії підготовчих змагань до Australian Open. Світоліна та Цуренко — серед чотирьох українок у заявці основної сітки Грендслема.
На початок