Андрій Шевченко став єдиним кандидатом на пост президента Української асоціації футболу

Андрій Шевченко став єдиним кандидатом на пост президента Української асоціації футболу

Оновлено
Андрій Шевченко став єдиним кандидатом на пост президента Української асоціації футболу
. Андрій Шевченко. Фото: AP Photos

Вибори відбудуться 25 січня 2024 року.

Андрій Шевченко став єдиним кандидатом на пост президента Української асоціації футболу. Про це повідомила пресслужба УАФ.

Кандидатуру Шевченка на посаду очільника УАФ затвердили за підсумками засідання реєстраційної комісії організації. Вибори відбудуться у четвер, 25 січня 2024 року, на позачерговому Конгресі Української асоціації футболу.

"Робоча група дійшла висновку, що кандидатура Андрія Шевченка відповідає вимогам та критеріям, встановленим Статутом УАФ для кандидатів на обрання президентом. Також від кандидата отримана письмова згода на участь у виборах президента УАФ", – йдеться у заяві організації.

Екстренера збірної України з футболу висунули на пост президента УАФ на початку грудня після того, як анонсували проведення позачергового Конгресу керівного органу. Тоді Шевченка підтримали 14 регіональних членів організації, що перевищило мінімальний поріг для участі у виборахЗгідно Статуту УАФ, для висунення на пост президента організації необхідна підтримка третини регіональних членів – дев'яти. .

Чинний президент УАФ Андрій Павелко, який обіймав посаду з 2015 року, з червня 2023 року перебуває під вартою без права внесення застави. Причиною арешту стала підозра у розкраданні коштів у справі будівництва заводу з виробництва штучної трави, яку відкрили ще у 2019 році.

Хто такий Андрій Шевченко

  • 47-річний український ексфутболіст та тренер.
  • У 2016-2021 роках очолював національну збірну України, яку виводив до фінальної частини Євро-2020. Під керівництвом Шевченка команда вперше в історії вийшла до чвертьфіналу чемпіонату Європи (програла Англії з рахунком 0:4).
  • У вересні 2023 року Андрія Шевченка було призначено позаштатним радником президента України Володимира Зеленського. Однак від січня 2022 року він залишався без офіційної футбольної посади, коли завершив роботу тренером італійського "Дженоа".
На початок