Юрія Семенюка вперше в сезоні визнали MVP матчу польської Плюсліги з волейболу

Юрія Семенюка вперше в сезоні визнали MVP матчу польської Плюсліги з волейболу

Юрія Семенюка вперше в сезоні визнали MVP матчу польської Плюсліги з волейболу
. Фото: Projekt Warszawa

Як зіграв українець в складі досі непереможного "Проєкта".

Волейболіста збірної України Юрія Семенюка визнали MVP матчу польської Плюсліги. Український блокуючий відзначився в поєдинку регулярного чемпіонату проти "Гданська".

Сезон 2023/24 — другий для Семенюка в складі столичного клубу "Проєкт Варшава". За підсумками попереднього змагального року команда українця вийшла до плей-оф Плюсліги, провідного європейського чемпіонату, і посіла підсумкове п'яте місце.

У новому сезоні "Проєкт Варшава" із Семенюком продовжує іти без поразок. Перемога над Гданськом стала для команди вже сьомою поспіль у новому чемпіонаті.

Українець зіграв на майданчику в усіх трьох сетах переможного матчу з "Гданськом". Семенюк набрав вісім очок — другий найкращий показник у команді, позаду лише Бартломея Болондзя (13 балів).

Три з восьми очок Семенюк набрав завдяки результативній грі на блоці — найкращий показник у столичній команді за матч.

Семенюк — другий волейболіст збірної України, що отримав відзнаку MVP за підсумками попереднього ігрового тижня. В чемпіонаті Італії гравцем матчу також став капітан національної команди Олег Плотницький, що виступає за "Перуджу".

Юрій Семенюк у сезоні 2023/24: як виступає українець?

  • За сім матчів нового сезону в доробку Семенюка — 67 очок. Це третій найкращий показник серед волейболістів "Проєкта" від початку змагального року.
  • Особистий рекорд сезону за результативністю для Семенюка — по 13 очок у матчах з "Жевушом" та "Любліном".
  • Середні 9.57 очка за матч — найкращий сезонний показник Юрія в Плюслізі. У дебютному сезоні Семенюк набирав середні 3.04 очка (24 матчі).

Що відомо?

  • Варшавський колектив у таблиці ліги випереджає лише лише чемпіон країни "Ястржембскі" — сім перемог і очко переваги над "Проєктом".
  • У середу, 22 листопада, команда Семенюка розпочне виступи на міжнародній арені. В 1/16 фіналу варшавці зустрінуться зі словенським "Кальцитом" у Кубку виклику CEV.
  • Представник України у Плюслізі, львівські "Барком-Кажани", мають дві перемоги після семи турів — 13-те місце в таблиці.
На початок