Міністр закордонних справ України підтримав Марту Костюк після свисту в її бік глядачами Ролан Гаррос

Міністр закордонних справ України підтримав Марту Костюк після свисту в її бік глядачами Ролан Гаррос

Міністр закордонних справ України підтримав Марту Костюк після свисту в її бік глядачами Ролан Гаррос
. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час конференції "United for Justice" у Львові, 3 березня 2023 року, фото: УНІАН

Дмитро Кулеба відреагував на ситуацію на Ролан Гаррос.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив підтримку Марті Костюк після свисту на адресу тенісистки на Ролан Гаррос. Відповідний пост функціонер написав у своєму Twitter.

Інцидент за участі українськи стався на центральному корті Ролан Гаррос. На ньому тенісистка зіграла проти білоруски Аріни Сабалєнка. Після поєдинку, який завершився поразкою Марти у двох сетах, українка відмовилась тиснути руку суперниці. На поведінку Костюк паризька публіка відповіла свистом на її адресу.

Згодом Аріна розповіла, що спочатку вирішила, що свист був реакцією на неї. Натомість українка зазначила, що не очікувала подібної поведінки вболівальників у Парижі.

На інцидент після завершення матчу Костюк та Сабалєнка на Ролан Гаррос Дмитро Кулеба відреагував повідомленням у Twitter. У ньому український міністр порекомендував тим, хто свистів на адресу Марти відвідати Бучу.

"Я підтримую Марту Костюк, яку освистали після того, як вона відмовився потиснути руку білорусці Аріні Сабалєнка. Тим, хто свистів, треба відвідати Бучу, куди російська армія прийшла з Білорусі і вбивала мирне населення. Або бігти в укриття, коли в Білорусі злітає російський літак. Тоді свистіть", – написав Кулеба.

Водночас, Міністерство молоді та спорту України забороняє українським спортсменом змагатися на турнірах, де присутні росіяни та білоруси. Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт ніяк не відреагував на ситуацію.

Реакція на білорусів та росіян у тенісі: що відомо

  • ATP і WTA дозволяють російським та білоруським тенісистам брати участь у своїх турнірах на умовах нейтралітету – без використання державної символіки обох країн.
  • При цьому обидві організації виступають проти повного відсторонення спортсменів. Свою позицію вони пояснюють тим, що такий крок є формою дискримінації проти окремих гравців на основі їхнього громадянства.
  • Українка Леся Цуренко в березні відмовилася грати з білорускою Аріною Сабалєнкою на турнірі в Індіан-Веллсі, пояснивши це панічною атакою. У відповідь на резонанс у WTA заявили, що "роблять усе можливе" для вирішення конфліктних ситуацій на тлі війни в жіночому турі.
На початок