Бронзовий призер ЧС-2022 Ловрен оголосив про завершення кар'єри у збірній Хорватії

Бронзовий призер ЧС-2022 Ловрен оголосив про завершення кар'єри у збірній Хорватії

Бронзовий призер ЧС-2022 Ловрен оголосив про завершення кар'єри у збірній Хорватії
. Dejan Lovren

Хорватський захисник закінчив кар'єру після чемпіонату світу-2022.

Центральний захисник збірної Хорватії Деян Ловрен оголосив про завершення міжнародної кар'єри. Про це на своєму сайті повідомив Хорватський футбольний союз.

Деян Ловрен припинив виступи у складі збірної Хорватії після чемпіонату світу 2022 року. Цей мундіаль став для хорвата третім у кар'єрі, його він закінчив у статусі бронзового призера.

Турнір у Катарі 33-річний захисник провів у статусі віцечемпіона світу. Перед "бронзою" на ЧС-2022 Ловрен разом з Хорватією здобув "срібло" на мундіалі у 2018 році, поступившись у фіналі Франції. Таким чином, останнім матчем Деяна за збірну Хорватії став півфінал ЧС-2022, у якому команда поступилася Аргентині з рахунком 0:3.

Читайте також: "Тренер усіх тренерів". Бронзовий медаліст ЧС-1998 зі збірною Хорватії Мирослав Блажевич помер після тривалої хвороби

Загалом на ЧС-2022 Деян Ловрен зіграв шість матчів та увійшов до топ-20 гравців в історії збірної Хорватії за кількістю ігор. Всього за свою міжнародну кар'єру центральний захисник зіграв за національну команду 78 поєдинків.

Коментуючи своє рішення завершити міжнародну кар'єру, Ловрен зауважив, що довго його обдумував. Захисник зазначив, що йде зі збірної "палким уболівальником команди".

"Я прийняв це рішення після довгих роздумів. Мені досить важко. Поки я пишу, то намагаюся не плакати. Ви добре знаєте мене як людину з відкритим серцем і неприхованими емоціями. Настав день, коли я повинен попрощатися зі збірною Хорватії, хоча все ще бачу себе палким уболівальником, який завжди переживає за свою збірну", - сказав Ловрен.

Хто такий Деян Ловрен

  • Деян Ловрен - 33-річний центральний захисник.
  • За збірну Хорватії Ловрен дебютував у 2009 році. З того моменту захисник зіграв за національну команду 78 матчів, забивши п'ять голів та зробивши один асист.
  • З січня 2023 року Деян на клубному рівні грає за "Ліон". Найдовший відрізок у клубній кар'єрі Ловрен провів у складі "Ліверпуля", за який зіграв 185 матчів. З "мерсисайдцями" хорват виграв Лігу чемпіонів (2018/19) та став чемпіоном Англії (2020).

Що відомо про збірну Хорватії

  • Крім Ловрена, на чемпіонаті світу-2022 збірна Хорватії була представлена центральними захисниками Йошком Гвардіолом - 21 рік, Йосипом Шуталом - 22 роки, Мартіном Ерличем - 25 років.
  • Збірна Хорватії в оновленому рейтингу збірних ФІФА посідає сьоме місце.
Читайте також: Україна покращила позиції в підсумковому рейтингу чоловічих збірних ФІФА: як змінився список після ЧС-2022
  • Наступний матч Хорватії зіграє у березні 2023 року в рамках кваліфікації на Євро-2024. Суперником команди стане збірна Вельсу.
На початок