Гирьовики з Рівненщини здобули три золота на чемпіонаті Європи

Гирьовики з Рівненщини здобули три золота на чемпіонаті Європи

Спортсмени з Рівненщини здобули три золота та одне срібло на чемпіонаті Європи з гирьового спорту серед дорослих та молоді. Змагання відбулися 17-20 квітня в Парижі. У них взяли участь майже 350 гирьовиків із 17 країн.

Про це повідомили у Facebook Вербської ДЮСШ.

Національна збірна України зайняла перше загальнокомандне місце на чемпіонаті Європи з гирьового спорту. Рівненщину представляли четверо спортсменів. Всі вони здобули призові місця у своїх вагових категоріях.

Гирьовики з Рівненщини вибороли три "золота" на Чемпіонаті Європи
Один із переможців Чемпіонату Європи — Андрій Грицак. Фото: Вербська ДЮСШ

Як повідомив майстер спорту України міжнародного класу та переможець змагань у своїй категорії — Андрій Грицак, він виборов золото в ривку з довільною зміною рук.

Іван Макаренко став чемпіоном у двоборстві, Оксана Рабош — чемпіонка в ривку з довільною заміною рук, Ольга Макаренко стала другою у ривку. Спортсмени — із Дубенського та Сарненського районів.

"Україна перемога з великим відривом. За рахунок кількості та якості спортсменів ми стали кращими та обійшли збірні Литви, Латвії та Польщі, які зайняли наступні після нас позиції в рейтингу", — додав Андрій Грицак.

Гирьовики з Рівненщини вибороли три "золота" на Чемпіонаті Європи
Одна із переможниць, старша лейтенантка поліції — Оксана Рабош. Фото: Патрульна поліція Рівненської області

Спортсмен Андрій Грицак розповів про враження від чемпіонату Європи:

"Париж залишив лише хороші враження. Прийняли нас добре. Європейці завжди добре ставляться до українців. Дякуємо Збройним силам України за можливість працювати. Дякуємо Міністерству молоді та спорту України і Союзу гирьового спорту України за чудову організацію поїздки, зокрема за хорошу дозмагальну та післязмагальну програму для спортсменів".

Національну збірну України загалом представляло 80 спортсменів, які здобули на змаганнях 204 медалі.

Гирьовики з Рівненщини вибороли три "золота" на Чемпіонаті Європи
Чемпіонат Європи з гирьового спорту. Фото: Вербська ДЮСШ

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок