Підпалили авто військового на замовлення спецслужб РФ: двом одеситам повідомили про підозру

Підпалили авто військового на замовлення спецслужб РФ: двом одеситам повідомили про підозру

Підпали автомобілів військових в Одесі
Одесит, якого затримали за підозрою у підпалі машини військового. СБУ

В Одесі затримали двох чоловіків за підозрою у підпалі автомобіля військового.

Про це 26 червня повідомили в Одеській обласній прокуратурі та Службі безпеки України.

За даними слідства, підозрювані, виконуючи завдання спецслужб РФ, підпалили автомобіль військового ЗСУ в одному із районів міста.

"Чоловіки діяли на замовлення ворога з метою порушення громадського порядку, залякування населення та створення хибного інформаційного приводу для пропагандистських медіаресурсів РФ щодо діяльності на території Одеси антиукраїнського підпілля", — йдеться у повідомленні.

Свою роботу вони знімали на відео, щоб потім показати замовникам як доказ виконаного завдання. За знищення однієї автівки російський куратор обіцяв їм дві тисячі доларів.

Підпалили авто військового на замовлення спецслужб РФ: двом одеситам повідомили про підозру
Другий одесит, якого затримали за підозрою у підпалі автомобіля військового. СБУ

В СБУ зазначили, що чоловіки спалили службове авто воїна із бойової бригади ЗСУ, що дислокується на території регіону. Після цього вони намагались "залягти на дно", щоб потім продовжити серію підпалів.

"Щоб виявити потенційні цілі, фігуранти об’їжджали міські вулиці, де фіксували номерні знаки та місця паркування авто, за кермом яких перебували військовослужбовці", — розповіли у Службі безпеки.

Також там повідомили, що один із затриманих — раніше судимий наркодилер з Одеси. Він залучив наркозалежного містянина, який погодився бути спільником в обмін на дозу наркотиків. Під час обшуків у них вилучили мобільні телефони, місткості із розпалювачем та банківські картки, на які мали отримати гроші від окупантів.

Двом одеситам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 258Факт вчинення терористичного акту, за попередньою змовою групою осіб. Кримінального кодексу України, за що загрожує від семи до 12 років увʼязнення. Наразі чоловікам обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та областіП

На початок