Через російську атаку на термінал у порту "Південний" було знищено 10 тисяч тонн олії

Через російську атаку на термінал у порту "Південний" було знищено 10 тисяч тонн олії

удар по порту Південний, атака 19 квітня
Зруйновані резурвуари у терміналі порту "Південний" на Одещині внаслідок російської атаки 19 квітня. Держекоінспекція Південно-Західного округу/Telegram

Внаслідок російської атаки на портову інфраструктуру Одещини 19 квітня було знищено понад 10 тисяч тонн рослинної олії.

Про це 7 травня повідомили в Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу.

19 квітня Росія завдала балістичного удару по сінгапурському агропромисловому підприємстві у порту "Південний", яке спеціалізується на виготовлені та перевалці рослинних олій. Внаслідок атаки зруйновано 10 резервуарів з готовою продукцією та знищено 10 тисяч тонн рослинної олії. Також пошкоджено термінал перевантаження рослинних олій та інше виробниче обладнання компанії.

"Встановлено засмічення земельної ділянки металевими уламками та продуктами горіння загальною площею понад 500 квадратних метрів – сума збитків складає майже 37 мільйонів гривень. Також встановлено забруднення земельних ділянок рослинною олією загальною площею понад 3 тисячі квадратних метрів – сума збитків складає 20,2 мільйона гривень", — додали в екоінспекції.

Наслідки про атаку передали до оперативного штабу при держекоінспекції для формування переліку порушень у сфері охорони навколишнього природного середовища, що завдані довкіллю під час війни.

Раніше в екоінспекції повідомляли, що через російську атаку та пожежу, що виникла після неї, до повітря потрапило 36 тисяч тонн діоксиду вуглецюCO2, тривка хімічна сполука, поширена в природних газах.. Збитки для довкілля оцінили в 309 мільйонів гривень.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок