На Львівщині підрядника підозрюють в розкраданні майже 2 млн грн на ремонті стадіону "Сокіл"

На Львівщині підрядника підозрюють в розкраданні майже 2 млн грн на ремонті стадіону "Сокіл"

Стадіон "Сокіл" в Стрию
Стадіон "Сокіл" в Стрию. Пресслужба поліції Львівської області

На Львівщині судитимуть керівницю, головного інженера та співзасновника компанії-підрядника через розкрадання бюджетних грошей під час капітального ремонту стадіону "Сокіл" в Стрию. Спільники завдали державі збитків на майже 2 мільйони гривень.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Львівщини, у 2021 році Стрийська міська рада та будівельна компанія уклали договір на проведення капітального ремонту стадіону "Сокіл" в Стрию. Надалі підрядник вніс до актів виконаних робіт неправдиві відомості, щоб завищити обсяги фактично проведених робіт. На підставі цих документів з бюджету міської ради на рахунок компанії переказали гроші. Ця схема, за даними правоохоронців, призвела до збитків на майже 2 мільйони гривень.

Слідчі встановили, що організатором злочинної групи та схеми був один із ініціаторів заснування компанії підрядника — 49-річний підприємець з Дніпра. Реалізовували план керівниця та головний інженер підприємства. Їм повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 3 ст. 28 - ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до дванадцяти років ув'язнення із конфіскацією майна.

Правоохоронці вже завершили досудове розслідування. Обвинувальний акт скерували до суду.

На початок