На Львівщині відбулися спортивно-тактичні змагання "Kordon Race"

На Львівщині відбулися спортивно-тактичні змагання "Kordon Race"

На Львівщині відбулися спортивно-тактичні змагання "Kordon Race" — забіг із перешкодами. Такі змагання в області відбуваються втретє.

Суспільне поспілкувалося з учасниками.

Участь у змаганнях взяли 13 команд — прикордонники, кінологи, поліцейські, нацгвардійці, рятувальники й представники інших структур. Кожна команда складається із восьми учасників: шістьох чоловіків і двох жінок. Вони долали три кілометри траси, яка проходила через ліс та водойми, з понад 20 перешкодами.

Змагання "Kordon Race", квітень 2024
Змагання "Kordon Race", квітень 2024. Суспільне Львів/Ольга Дейнека

"Порада – допомагати один одному і тоді, я думаю, в нас все получиться і швидко пробіжимо", — каже учасник змагань Ярослав Гурський.

Ще один учасник Богдан Хільчук каже, що найскладніша перешкода — вода:

"Найскладніша була, мабуть, водна перешкода. Вода дуже холодна, води по груди і дівчатам було дуже важко. Але ми їх підтримували – штовхали вперед, вперед, а це дуже важко. Ще пісок був, але нічого, ми впорались".

"Емоції шикарні, адреналін величезний. Насправді складна траса, але в нас дуже дружня класна команда, ми допомагали один одному, тому з легкістю її пройшли", — розказує учасниця змагань Ірина Панасюк.

Змагання "Kordon Race", квітень 2024
Змагання "Kordon Race", квітень 2024. Суспільне Львів/Ольга Дейнека

На фініші траси учасникам треба було подолати кількаметрова рампу.

"В більшості відсоток прохідності перешкоди – це 90 відсотків. Тобто для того, щоб подолати перешкоду, потрібно бути згуртованою командою, аби зібратися із силами й подолати її. Перешкоди максимально адаптовані до тих дій, які виконують наші військовослужбовці під час бойових дій. Ми хочемо своїми заходами стерти кордони між цивільними і військовими", – каже організатор змагань Петро Жовнич.

Змагання "Kordon Race" відбулися вже втретє. Цього разу, окрім командних забігів були й індивідуальні, зокрема серед ветеранів і дітей. Всі гроші, зібрані під час заходу, скерують на потреби "Гвардії Наступу".

На початок